Giriş
Kullanıcı Adı:

Şifre:

Beni Hatırla

Şifremi Unuttum

Hesap Oluştur!

Yeni Sosyal Güvenlik - Üniversiteliler İçin
Site Yöneticisi
Daha Fazla Bilgi
Yeni sosyal güvenlik yasasına göre 25 yaşını doldurmus öğrenciler 31 ocak tarihine kadar sgk ya başvurmazlarsa en üst prim olan 213 lira her ay borclandırılacaklar.
31 ocak tarihine kadar basvurursanız hane geliriniz hanenizdeki kişi sayısına bölünüyor.
aile geliriniz kişi başı 295 TL - 886,5 TL arasında ise 35,4 TL
Kişi başına düşen gelir asgari ücret ile asgari ücretin iki katı (1.773 TL) arasında ise aylık 106,4 TL ödeyeceksiniz aylık.
Geliri asgari ücretin iki katından daha fazla ise aylık 213 TL zorunlu sağlık primi ödeyecek.

25 yaşının altında çalışmayan öğrenci:
Herhangi bir işte çalışmayan ve 25 yaşını doldurmamış öğrenciler, anne, baba veya eşinin sosyal güvencesinden yararlanabilecek. Bunun için öğrenci belgesini en yakın Sosyal Güvenlik Merkezi’ne teslim etmesi yeterli olacak.

Tarih: 12-01-2012 17:25
Gönderinin PDF formatını çıkar Yazdır

Site Yöneticisi
Daha Fazla Bilgi
öğrenci ve 25 yaşının altında değilseniz işiniz çok zor.
sgk dan önce sosyal yardımlaşma vakfına gidip gelir testi yaptırmanız gerekiyor. ve acayip sıra var. sonra size bi form veriyolar form 6-7 sayfa doldurup tekrar aldıgınız yere teslim ediyorsunuz. formda yok yok. haftada ne sıklıkla et, sebze, meyve yediğinizi dahi sormuslar. gerisini siz dusunun.
sonra evinize gelip formda dediklerinizin doğru olup olmadıgına bakıyolarmıs sanırım

Tarih: 13-01-2012 21:24

Süper Üye
Daha Fazla Bilgi
Eyvah eyvah desene işimiz var okul sigortayı iptal etmiş öğrenci belgesiyle sgk ya gideceksin dediler şimdi birincisi ikametgahım iskenderun da değil ama burada yaşıyorum okuyorum ek bişey gerekiyor mu ayrıca iskenderunda sosyal yardımlaşma vakfı nerede 25 yaşın üstündeyim anne ve babamın sigortasından yararlanmıyorum.

Tarih: 14-01-2012 16:05

Site Yöneticisi
Daha Fazla Bilgi
25 yaşın üzerindeysen öğrenci belgesi seni kurtarmıyor artık. gelir testi yaptıracan. ona gore prim odeyecen. aylık gelirin asgari ucretin ceyreginden azsa yani (200 civarı bişi) prim odemiyorsun. ama yuksekse belli bi tutar prim oduyosun. sen sosyal yardımlasma vakfına git sor iskenderun kaymakamlıgına ikametgahım burda değil. 25 yas ustundeyim napıyım de. sanırım senin ikametgahını aldırman gerekebilir once iskenderuna.
bu işlemi 31 ocaka kadar yapmazsan devlet seni otomatik sigortalı yapacak ve başvurmadıgın için seni zengin sayıp en üst limit prim bedelini her ay sana borc olarak yazacak (213 TL)
ama 31 ocakı bekleme cunku feciiii sıra var bir an once git. yeşil kartlılar, öğrenciler, işsizler hepsi orda

Tarih: 14-01-2012 20:39

Süper Üye
Daha Fazla Bilgi
İzmire gitsem hemen halledebilir miyim acaba şimdi ikametgah ne kadar sürede gelir ne olur valla karıştı ya kötü oldu

Tarih: 14-01-2012 21:26

Site Yöneticisi
Daha Fazla Bilgi
ikametgahı almanın zaman alacağını sanmıyorum. sonuçta elektronik bi işlem.
sen bi sosyal yardımlasma vakfına sor. aldırmam gerekiyor mu ikametgahı de

Tarih: 15-01-2012 00:41

Süper Üye
Daha Fazla Bilgi
Tamam Paşam Bir Bakayım Ben Teşekkür Ettim

Tarih: 15-01-2012 23:58

En Emektar Üye
Daha Fazla Bilgi
adres değişikliği beyanını turkiye.gov.tr'den kolaylıkla yapabilirsin panpa.
sonrasında gider iskenderun nüfus müdürlüğü'nden ikametgah belgeni alırsın.
bu kadar basit.

Tarih: 16-01-2012 21:38

Süper Üye
Daha Fazla Bilgi
O da Sorun Panpa Şifresini kaybettim Evdekilere söyledim bakalım oradan halledebilirseler uğraşmam,olmasa da artık nüfus müdürlüğüne giderim.

Tarih: 17-01-2012 23:01

Süper Üye
Daha Fazla Bilgi
Kaydımı İskenderun'a Aldırdım, Nüfus Müdürlüğünden Sonra Muhtara Kayıt Yaptırdım, Kaymakamlıktan Form aldım, Yarında onu doldurup nüfus cüzdan fotokopisiyle teslim edeceğim. Sonrası Allah Kerim

Tarih: 18-01-2012 19:38

Süper Üye
Daha Fazla Bilgi
25 yaşın altındayım,ikametgahım izmirde.öğrenci belgesini iskenderundaki sgk ya versem olur mu ikametgahın olduğu ildeki sgk ya mı vermek gerekiyor ?

Tarih: 23-01-2012 09:50

En Emektar Üye
Daha Fazla Bilgi
fark etmiyor panpa.

Tarih: 23-01-2012 11:04