Giriş
Kullanıcı Adı:

Şifre:

Beni Hatırla

Şifremi Unuttum

Hesap Oluştur!

yeni bilgisayar hk.
Hiperaktif Üye
Daha Fazla Bilgi
arkadaşlar masaüstü bi bilgisayar almak durumundayım ama bu işten çok anladığım söylenemez sizce
en az 2gb ram,500gb tan fazla hard disk,en az 1 gb ekran kartı işlemci de 3.2 olsa nasıl bişey olur
pek anlamadığım için varsa başka önerileriniz memnuniyetle dinliycem

Tarih: 29-09-2011 08:36
Gönderinin PDF formatını çıkar Yazdır

yeni bilgisayar hk.
Aktif Üye
Daha Fazla Bilgi
bir bilgisayarcıdan tavsiyeler
1-) asla ve asla bu işten anlamıyorum deme çaktırma yeter yoksa çok kazıklanırsın<< en önemli madde
2-) bilgisayarı aldığında unutmaki serviside almış oluyorsun düzgün bir servis seçmeni öneririm
3-) birkaç yerden teklif topla ve karşılaştır
4-) genelde çok yüksek işlemci vb. koyup psu yada başka bilinmeyen parçalardan kısanlar var yani senin bildiğin parçaları yüksek koyar başka yerden kısar dikkat et. Bide şöyle birşey var örneğin sana 1 gb ekran kartı koyar ama o kart 32 bit hıza sahiptir bir işe yaramaz. aldığın konfigürasyonlarıda burda yayınlarsan yardımcı olurum.
5-) genelde yeni teknolojiler daha ucuz oluyor şu günlerde. örneğin 1 tb harddisk(hdd) 61 dolar, 160gb hdd 85 dolar
6-) anakarta ne kadar az ödersen o kadar hasarlı çıkarsın unutma.
7-) uzun yıllar kullanmayı düşünüyorsan intel i serisni öneririm performansları çok iyi
8-) marka önerilerine gelirsek; anakartta gigabyte serisini öneririm taiwan malı kaliteli parçalardır kolay arızalanmaz arızalansada çalışmaya devam eder taki tamamen yanıncaya kadar. İşlemci (cpu) için intel serisi işini görür yok ucuz isterim dersen amd seriside kullanabilirsin ama amdlerin hala ısınınca performans kayıpları oluyor seni fazla etkilemez ama bilgin olsun. Ram konusunda Kingston ürünlerini öneririm ömürboyu garantileri var. Hddler konusunda seagateleri artık önermiyorum son serileri arızalı çıkıyor nedense samsung iyi bir seçim olur senin için. Ekran kartı larak nvidia serisi işini görür son zamanlarda oldukça gelişti.
9-)bilgisayarı ne amaçla kullanacağını yazmamışsın ama öğrencinin halinden öğrenci anlar oyun film ve müzik için kullanacağını düşünüyorum özelliklede film için sanırım hdd yüksek istediğine göre ne amaçla kullanacağını belirtmen iyi olur. sırf film izleyip nette dolaşacaksan ekran kartı özelliğini kaldırıp fiyatı düşürebiliriz mesela
10-) eğer zamanın varsa doların düşmesini bekle şu an kur 1.84 civarında. 1.75 olunca almanı öneririm. eğer yüksek kurla alacam diyorsan nakit ödeme yap kur dalgalanması dövizle alım yaptığında sorun çıkarıyor.
11-) son günlerde herkes laptoplara yöneliyor 1.600 civarında güzel işine yarayacak laptoplar var eğer düşünürsen geçen bir mail ile teklif vermiştim o teklifi iletirim sana o konudada bilgin olsun.
12-) bu işten anlıyorum diyipte anlamıyan yüzlerce insan var genelinin söylediklerine kulak asmamanı öneririm. Herkes bildiği işi yapmalı bence. (çamur atmıyorum yanlış anlaşılmasın lütfen)
aklıma geldikçe listeyi düzenlerim seni için bir masaüstü pc teklifi hazırladım bi incele fiyat vb. konularda bilgin olsun aşağıdaki linkten indirebilirsin:
http://hotfile.com/dl/131017679/415ceee/teklif.pdf.html

Normalde sadece server sistemleri satıyorum ama insanların kendini bilgisayarcı sanan kişiler tarafından kazıklanmasını sevmiyorum. Basit bir notebook adaptörünü ben bilgisayar bayisine 30 liradan verip onun 210 liraya satması daha sonrada bana gelip sen piyasayı düşürüyorsun diye bağırması artık sıkmaya başladı açıkçası. 30 lirayı fazla bulan adamlar ufak bir adaptörden %100ün üzerinde kar ediyor düşünün.Neyse lafı çok uzattım ama bu sektör uzaktan göründüğü gibi değil artık.bakalların bile pc sattığını gördüğüm yerler var.

Bana forumdan pm yoluyla ulaşabilirsin ekstra iletişim adresi istersen pmden iletirim. Saygılarımla...

Tarih: 29-09-2011 14:39

yeni bilgisayar hk.
Hiperaktif Üye
Daha Fazla Bilgi
teşekkür ederim.adama sunduğun şeylerden bi kaçının olması gerektiğini söyledim bana fazla da anlamıyor değilmişsin dedi bugün ve sonra o eksik şu şöyle bunu şunla tamamlarız yanıtını alınca sabaha kesin alma kararı aldığım bilg. vazgeçtim

Tarih: 29-09-2011 15:08

yeni bilgisayar hk.
Aktif Üye
Daha Fazla Bilgi
Alıntı:

ebruebru yazmış:
teşekkür ederim.adama sunduğun şeylerden bi kaçının olması gerektiğini söyledim bana fazla da anlamıyor değilmişsin dedi bugün ve sonra o eksik şu şöyle bunu şunla tamamlarız yanıtını alınca sabaha kesin alma kararı aldığım bilg. vazgeçtim

anladığını görünce yan çizmiş demekki. maalesef bu meslek böyle bilgisayar mühendislerine bile işi öğrettiğimi hatırlarım.(bakmayın kimya okuduğuma ödüllü network ve it uzmanıyım ). başıma gelen örneği hatırladım şimdi: 2010 aralıkta elimdeki laptopu yükseltmek istedim ve bayileri dolaştım anlamıyor ayağına yatarak. Tam 52 bayi dolaştım ve bana ilk söyledikleri fiyatlar ile bilgisayarcı olduğumu anladıklarında verdikleri fiyatların arasındaki farkla ufak bir netbook pc alırdım. min. 220 tl fark vardı en insaflı adamda. Neyse birde iyi açıdan düşün kötü bir bilgisayar alıp pişman olmadın, paran cebinde kaldı. Genede almak istersen tavsiyelerimi aklından çıkarma. birde ek yapıyım teknosa,bimeks vb. mağazalarada güvenme özellikle istanbul bilişime hiç güvenme tüm ürünler garantisiz ve kaçak. Saygılarımla...

Tarih: 29-09-2011 15:23

yeni bilgisayar hk.
En Emektar Üye
Daha Fazla Bilgi
bence ne tür bilgisayar alırsan al, kasayı yan yatır.

Tarih: 29-09-2011 19:55

yeni bilgisayar hk.
Hiperaktif Üye
Daha Fazla Bilgi
Alıntı:

serhangenc yazmış:
bence ne tür bilgisayar alırsan al, kasayı yan yatır.

çok güldüm panpa

Tarih: 29-09-2011 21:19

yeni bilgisayar hk.
Süper Üye
Daha Fazla Bilgi
Mağazalardaki satış elemanlarının ne söylediğini kaale alma.Aynı bilgisayara bir mağazada çok iyi derler,diğer mağazada kötü.Stoklarını eritmek için yalan söylüyorlar genelde.Forum sitelerinden araştırman daha iyi

Tarih: 29-09-2011 22:48