Giriş
Kullanıcı Adı:

Şifre:

Beni Hatırla

Şifremi Unuttum

Hesap Oluştur!

Mantık Sorusu - Hapis
Aktif Üye
Daha Fazla Bilgi

Müebbet hapisle cezalandırılmış bir mahkumsunuz, 2 tane gardiyan var, biri sürekli yalan diğeri sürekli doğru söylüyor.Mahkum gardiyanların bu durumunu biliyor fakat kimin doğru söylediğini kimin yalancı olduğunu bilmiyor. Gardiyanlar kendi aralarında kimin yalancı kimin doğru söylediğini biliyor.

2 tane kapı var, A kapısından çıkarsanız idam edileceksiniz. B den çıkarsanız kurtuluş. Gardiyanlar hangi kapının idam hangisinin özgürlük olduğunu biliyor.

Soru şu: Gardiyanlardan sadece birine öyle bir soru soracaksınız ki özgürlük kapısını bulabilesiniz. Soru nedir?

Tarih: 25-08-2011 19:03

Mantık Sorusu - Hapis
Hiperaktif Üye
Daha Fazla Bilgi
arkadaşına söyle bana doğru yolu göstersin mi?

Tarih: 25-08-2011 20:47
Gönderinin PDF formatını çıkar Yazdır

Mantık Sorusu - Hapis
Aktif Üye
Daha Fazla Bilgi
mahkum bi gardiyana 'sen diger gardiyanin yerinde olsaydin hangi kapiyi kurtulus kapisi diye gosterirdin?' diye sorsa
eger yalan soyleyen gardiyana sorduysa yalancinin kendisini dogrucunun yerine koyup kurtulus kapisini gostermesi gerekir ama adam yalanci oldugu icin olum kapisini gosterir. eger dogru soyleyen gardiyana sorduysa dogrucu kendisini yalancinin yerine koyup ve olum kapisini gosterir. Mahkumda gardiyanin isaret etmedigi kapiyi secer..

Tarih: 25-08-2011 22:38
Gönderinin PDF formatını çıkar Yazdır