Giriş
Kullanıcı Adı:

Şifre:

Beni Hatırla

Şifremi Unuttum

Hesap Oluştur!

Torrent Nedir? Nasıl Faydalanılır
Site Yöneticisi
Daha Fazla Bilgi
torrent sayesinde hotfile, fileserve, filesonic gibi dosya download sitelerine muhtaç olmadan, 4-5-20 part için ayrı ayrı cebelleşmenize gerek kalmadan rahat bi şekilde download yapabilirsiniz. büyük dosyaları bile tek bir seferde indirmeniz münkün.

torrent dan yararlanabilmeniz için ilk olarak bir torrent programınız olmalı. bu konuda size utorrent programını tavsiye ediyorum şu linkten: http://www.utorrent.com/intl/tr/downloads indirebilirsiniz.

torrent'ın mantığından kısaca bahsetmek gerekirse torrentdaki dosyalar internet üzerindeki sunucularda değildir coğu zaman, senin benim gibi kullanıcıların bilgisayarlarındadır. bu sayede paylaşımcılara ek bir maliyet getirmediği için tercih edilir. ve de daha önce dediğim gibi zahmetsizdir, tek bi seferde büyük boyuttaki dosyaları dahi indirebilirsiniz.

utorrent programımıza kurduk daha sonra indirceğimiz şeyin torrent'ini bulmamız lazım nasıl bulacaz? tabiki google indirmek istediğiniz şeyi google'a yazın ve sonuna torrent kelimesini ekleyin. google da bulamazsanız http://isohunt.com/ dan arama yapın. sonra bilgisayarınıza indirceğiniz şeyin torrent'ini indirin. bu küçük boyuttaki torrent sayesinde asıl dosyamızı indirebiliyor olacaz pc mize.
indirdiğiniz torrent'e cift tıklayıp acın utorrent sizler için indirmeye başlıyacaktır.

Open in new window

bu şekilde yabancı dosyaları büyük oranda indirebiliyorsunuz. yalnız tr paylaşımlara bu şekilde beleşten ulaşmanız münkün değil. beleş değil dediysek yine para ödemiyorsunuz tabiki ama indirdiğinizin karşılığında belli bir oranda indirdiğiniz dosyları tekrar diğer kullanıcılarında indirebilmesi için upload yapmanız lazım. tr torrent sitelerine güzel bir örnek olan http://www.arena-tr.com türk torrent sitelerinin önde gelen sitelerindendir örneğin arena-tr de 10gb download yaptıysanız 7gb upload yapmanız gerekiyor yoksa hesabınız banlanır. ratio oranınız 0.7 nin altına düşmemeli. ratio oranı dediğimiz şey yaprığınız uploadların boyutu / yaptığınız download'ın oranıdır. upload yapmak zaten öyle zor bişi değil. indirdiğiniz torrentlara ve dosyalara dokunmayın utorrent otomatik olarak upload yapıyor zaten. sadece biraz pc nizi acık bırakmalısınız.

arena-tr'ye üye olmayı çok isteyenler varsa öm atsınlar. davetiye bedelini paypal'dan atarsa bana (sanırım 1-2€ gibi bişidi) yardımcı olurum kendilerine (henüz üye olmayanlar bu meblaa ile davetiye alamıyolar sitenin direkt kendisinden).

güzel bişi yanii torrent

Tarih: 26-07-2011 22:56
Gönderinin PDF formatını çıkar Yazdır

Kıdemli Üye
Daha Fazla Bilgi
torrent iyidir iyi

Tarih: 27-07-2011 01:07

Çok Kıdemli Üye
Daha Fazla Bilgi
http://www.zamunda.net tek geçerim.

Tarih: 27-07-2011 09:55

En Emektar Üye
Daha Fazla Bilgi
ya ama yıllardır beceremedim bu torrenti..
indireceğim dosyalar çok nadir bulunuyor ki indirme hızım 15-20 kbps'yi geçmiyor..
o yüzden sevmem, haz etmem.

Tarih: 27-07-2011 10:34

Hiperaktif Üye
Daha Fazla Bilgi
hızı ayarlama ayarı var panpa torrentte.ayarlayabiliosun onu.

TRTde gördüğüm ve TRT'ye konu olan en çok ordan indirdigim torrent sitesini veriyorum.

www.thepiratebay.org | zira bu sitenin mecliste milletvekili bile oldugunu duydum ve şaşırdım ibretlik paylaşım beyler.sömürün sağlam site.Eğer girmesse dns değişin biliosnz gerisini.

Tarih: 27-07-2011 10:47

Site Yöneticisi
Daha Fazla Bilgi
Alıntı:
üyeliğim vardı zamanında kullanamadan uçurmuşlar davetiye varsa at. bazı yorumlarda tr nin internet hızı diğer ülkelere göre yavaş olduundan dosyalar seed edilemiyor denmiş. sen herhangi bi olumsuzluk yaşıyomusun

Alıntı:

serhangenc yazmış:
ya ama yıllardır beceremedim bu torrenti..
indireceğim dosyalar çok nadir bulunuyor ki indirme hızım 15-20 kbps'yi geçmiyor..
o yüzden sevmem, haz etmem.

ben olayı tam anlamadığım için pek hoşlaşmıyordum. ama şimdi olaya vakıf oldukca sevmeye başladım. kullanmaktayın. hız konusu tatmin edici düzeyde. dedikleri gibi ayarlardan yada indirdiğin dosya ile alakalıdır. seed edenlerin (upload) sayısı azsa bağlantıları yavaşsa o yüzden de yavaş indiriyor olabilirsin.

Alıntı:
evet chip dergisi bu ayki sayısında en iyi 2. torrent sitesi olarak göstermiş bu siteyi

Tarih: 27-07-2011 21:32

Çok Kıdemli Üye
Daha Fazla Bilgi
davetiye yok sanırım. üyelik alımını da arada sırada açıyorlar, rastlarsam haber veririm mecbur.ayrıca seed de hiçbir problem yaşamıyorum

Tarih: 29-07-2011 12:31

Kıdemli Üye
Daha Fazla Bilgi
ahh ahh netim yok bu ara olsada kullansam torrenti eksikligini hissettitiyor...

Tarih: 02-08-2011 03:07