Giriş
Kullanıcı Adı:

Şifre:

Beni Hatırla

Şifremi Unuttum

Hesap Oluştur!

İnternet Üzerinden Alışveriş Sitesi: Dealextreme
Yardımcı Yönetici
Daha Fazla Bilgi
http://www.dealextreme.com/

duyanınınız duymayanınız, daha önce yan tarafta reklamını görüp de ne olduğuyla ilgilenmediğiniz bir siteden bahsetmek istiyorum.

dealextreme.. nedir reyiz bu dealextreme?

burası uzakdoğu taraflarından sipariş verilmek üzere tasarlanmış bir site. birçok ürünün fiyatı türkiye'ye göre çok daha ucuz, ve çok ilginç ürünler var bu sitenin bünyesinde. ben burasıyla nasıl tanıştığımı hatırlamıyorum, ama çok memnun kaldım.

insan düşünmeden edemiyor.. uzakdoğudan ürün mü getirtilir yahu? gelmez ki. ordan gönderseler burda kaybolur.. gelcek olsa kim bilir kaç lira kargo parası vardır.. bla bla.. hele soluklan yeğenim.

siteden çok defa alışveriş yapmış birisi olarak sistemin tıkır tıkır işlediğini rahatlıkla söyleyebilirim. enazından bana bi aksilik denk gelmedi.

genel ve yüzeysel olarak sıkça sorulabilcek soruları cevaplamak gerekirse;

*+15$ ve üzeri için kargo bedava, değer altındaysa 1,7$ kargo takip numarası almak lazım yoksa kargo kaybolabilir.. ptt den takip için gerekli bu numara. site ptt ile anlaşmalı onu da belirtmiş oldum.

*sipariş verildikten sonra ortalama 18-20 günde kişinin eline geçiyor kargo.

*kredi kartı kullanılıyor. pay pal falan da oluyor ama ben kartla yaptım, kapıda ödeme yok sanırım.

özet geçmek gerekirse; zaman sorun değil ve beğenilen birşey varsa düşünülmeden alınabilir. denemek için çok ucuz mal bile sipariş verilebilir. beklemesi, takip etmesi bile büyük zevk.

şimdi daha önce yaptığım alışverişlerle ilgili caps vereyim;

http://www.hizliupload.com/img/70902168384902197376.jpg ---> ürünlerin seçimi ve 15 dolardan daha fazla alışveriş yapıldığından dolayı 1 cent e kargo numarası verilmesi

http://www.hizliupload.com/img/79815607670092227216.jpg ---> ürünün yurt içine gelmesi ve burdan sonra ptt ile takibi.

alışveriş yapacaklar için daha ayrıntılı bilgi;

http://sanalmagazalar.blogspot.com/20 ... -alsveris-nasl-yaplr.html ben alışveriş yapma girişiminden sonra burayı bulmuştum, çok yardımcı oldu burası.

siteyi gezmekte yarar var. eğer ürün beğenilirse yukardaki blog dan ayrıntılara girilebilir. iyi alışverişler : )

Tarih: 02-07-2011 03:16

Site Yöneticisi
Daha Fazla Bilgi
güzel paylaşım - max ne kadar tutardaki alışverişler gümrükten sorunsuz geciyor? gümrüğe takılırsa napabiliriz? bu gümrük olayı düşündürüyor beni

bi de güzel - ucuz ürünlerden tavsiye ettiklerinin linki verebilirmisin? sen hangi ürünleri aldın?

Tarih: 02-07-2011 09:41
Gönderinin PDF formatını çıkar Yazdır

Yardımcı Yönetici
Daha Fazla Bilgi
maksimum 150 € idi sanırım yasalara göre ancak yasalara düzenleme geldiğini duymuştum son zamanlarda. bu ürünler kargo değil daha çok mektup havasında geliyor sorun çıkması ihtimali düşük internetten araştırdığıma göre. dediğim gibi bende hiç bir problem çıkmadı ama herkes bu kadar şanslı olmayabilir tabi.

objektif kişilerden yorum talep edenler ekşiye bakabilirler arama çubuğuna dealextreme yazıp, getir tuşuna basmaları yeterli.

fiyat konusuna gelince, burdaki ürünlerin nerdeyse hepsi türkiye'den çok ucuz. ortalama %40 indirimli gibi. daha fazla ya da daha az olabilir tabi her ürün için farklı bu yüzde ama farkedilcek oranda bir ucuzluk söz konusu orası kesin.

kendimden örnek vereyim, ben burda daha önce helikopter sipariş vermiştim ve 26$ a aldım onu. 40 tl ye geliyor ancak türkiye'de bulunan ve benim aldığım cihazın çok çok benzerini 70-80 tl fiyat aralığında gördüm mağazalarda. onu kırdığımdan dolayı yenisini sipariş verdim zaten capste de var o, fiyatı 72 papel, 115 tl. burda onun benzerini 200 tl'ye alacağımı tahmin ediyorum piyasasını az çok öğrendim. son siparişim gelmedi, umarım gelir. gelmesse araştırırım mutlaka başkalarının da başına böyle birşey gelmiştir ve çözüm bulmuşlardır.

bu işte risk var orası aşikar ama beklemesi takip etmesi gerçekten çok zevkli. geldiği zaman kutuda japonca mı çince mi artık neyse garip yazılar oluyor. insanın içini gıdıklıyor.

son olarak ürün tavsiyesine gelirsek.. burda çok fazla ürün var gezip görmek lazım. biraz kolaçan ettikten sonra hayatı çok kolaylaştıracak bir sürü alet var burda en basitinden. ''aaa şuna bak'' tepkisi verilmesi olağan garip ve kullanışlı ürünler de burda var. verdiğim blogda biraz daha ayrıntı var aslında, daha önce dediğim gibi benim işim onunla çok daha kolaylaştı iyi ki silmemişim o blogun adresini, koydum buraya tabi hemen.

Tarih: 02-07-2011 10:30

Kıdemli Üye
Daha Fazla Bilgi
Ürün gümrüğe takılmasın diye pakete gerçek fiyatın çok altında değerler yazılıyor

Tarih: 02-07-2011 11:51

Yardımcı Yönetici
Daha Fazla Bilgi
Alıntı:

huseyin91 yazmış:
Ürün gümrüğe takılmasın diye pakete gerçek fiyatın çok altında değerler yazılıyor :)

reyiz bana gelen ürünlerin hiç birinin üstünde ücret konusu belirtilmemişti sadece iletişim bilgileri mevcuttu. fatura falan dicem de öle bişey de yok hani. bu bilgiye nerden ulaştın merak ettim, usül öyleyse de işimize gelir o ayrı :)

Tarih: 02-07-2011 12:43

Kıdemli Üye
Daha Fazla Bilgi
Bana gelen paketlerin bir yüzünde adres bilgisi, DX logosu vs, diğer yüzünde de paketin içinde neler olduğu, her birinin birim fiyatı ve genel toplam yazıyordu. Ama genel toplam, gerçek toplamın hep çok altındaydı...

Tarih: 02-07-2011 13:45

Kıdemli Üye
Daha Fazla Bilgi
sipariş edilen ürünlerin garantisi yok mu yani ? şansa mı kalmış

Tarih: 02-07-2011 21:17

En Emektar Üye
Daha Fazla Bilgi
Ya tabi ki olacak o kadar risk.. sonuç olarak pırlanta, mücevherat vs. almıyoruz..
mesela bu sitenin şu ürünlerine bayılıyorum; http://www.dealextreme.com/c/car-led-light-bulbs-712
kesinlikle arasan bulamazsın bunları, ha dx tarzı sitelerden getirip satıyor bazı adamlar..

örneğin, aynı ürünün sahibinden.com'da satış fiyatı;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita ... d-1-cift-52687488/detay/?
+7,5 TL kargo..
18 lira..
oysa dx'de;
http://www.dealextreme.com/p/t10-2w-6 ... t-bulbs-pair-dc-12v-51372
+0 TL kargo
7,5 lira..

Tarih: 03-07-2011 09:41

En Emektar Üye
Daha Fazla Bilgi
ha bu arada, aynı risk kadının kızında da olur..
mesela hepsiburada.com'un müşteri hacmi hayli azaldı..
bu site bir ara el değiştirdi ve ondan sonra müthiş karışıklık oldu..
ulaşmayan ürünler, iade edilmeyen paralar, yanlış gönderiler vs. vs..
yanı başımızdaki adamlar bile böyle saçma hatalar yapıyorlar..

Tarih: 03-07-2011 09:43

Yeni Üye
Daha Fazla Bilgi
DX ürün çeşitliliği ve müşteri hizmetleri açısından Çin kökenli siteler arasında rakipsiz fakat fiyat ve kargolama hızı açısından çoğu üründe aynı şeyi söyleyemicem. Ürünlerin %80 inde stoksuz çalışıyolar. Siparişlere göre ürünleri temin ediyolar ki bu da bazen 7-10 gün sürebiliyor.

Fiyat açısından en iyi Çin kökenli alışveriş sitesi bence Buyincoins. Ayrıca ürünlerin %90'ı stoklu. Fakat bu site de çeşitlilik açısından yetersiz...

http://www.buyincoins.com

siteden 30'dan fazla alışverişim oldu sorun yaşamadım.

Güvenle alışveriş yapabilirsiniz.Yine de eğer siparişiniz 30 doların altında ise 1.90 Dolar ödeyerek kargonuzun internetten takip edilebilen Registered Airmail ile gönderilmesini sağlarsanız paketiniz daha çabuk ve güvenli bir şekilde size ulaşır.

Ayrıca siteden yapacağınız ilk alışveriş için kullanabileceğiniz %20 indirim sağlayan aşağıdaki kupon kodlarını da kullanmayı unutmayın:

1 – Siteye girin: buyincoins.com

2 - Yeni bi hesap oluşturun

3 – Almak istediğiniz ürünleri sepete ekleyin

4 – Checkout 'a tıklayın

4 – Complete 'e tıklayın

5.1 – Coupon Code bölümüne bunu yazın: 10%eBay110

5.2 – Recommender bölümüne bunu yazın:  fsmrt

6 - Paypal'da ödeme aşamasına gelince 5%OFFPP

Bu kodu girerseniz %5 indirim daha yapılıyor. Toplamda %20 indirim oluyor. Fakat bu indirimler her üyelik için 1 defa geçerli yani her siparişte yeni bir üyelik almanız gerek.

Tarih: 09-08-2011 22:44