arkadaşlar cv de ön yazı cok önemlıdır ..etkili bi ön yazı nasıl yazılır?hepimizin aklında bır cok sey vardır ama bunu yazıya dökmeye gelınce zorlanıyoruz.bu sebebten sızınle ıyı bır ön yazı nasıl yazılır paylaşmak istedım..

ÖNYAZI FORMATI
Bu format, düşüncelerinizi organize etme açısından size yardımcı olacak. İçerik tamamen size ait.
Giriş
Sayın İlgili,
Başlangıç kısmı
Bu bölümde hangi pozisyon için başvurduğunuzu, neden işverenin sizi iş görüşmesine çağırması gerektiğini anlatmalısınız.
İlk paragraf
Yazınız, neden bu önyazıyı yazdığınıza dair bilgi içermeli. İş ilanını nerede gördüğünüzü ve pozisyona neden başvurmaya karar verdiğinizi anlatın.
Orta Paragraf
Önyazının bu etabında işverene işle ilgili önerilerinizi sunun. Hangi özelliklerinizin başvurduğunuz iş için uygun olduğunu belirtin. İşin ihtiyaçları ve sizin yetenekleriniz arasında güçlü bağlantılar kurun. Kendinizi anlatan cümlelerinizi kanıtlarla desteklemeye çalışın. İyi olduğunuzu düşündüğünüz konuları anlatın. Özgeçmişinizle beraber değerlendirileceğiniz için tutarlı olun ama özgeçmişteki bilgileri aynen tekrar etmeyin.
Son Paragraf
Önyazının sonuç cümlesini, pozisyona başvurunuzla ilgilendiği için yetkiliye teşekkür ederek sonlandırabilirsiniz. Ve gelişmeler hakkında bilgi beklediğinizi de son olarak yazınıza ekleyebilirsiniz.
İsminizi soy isminizi yazıp, teşekkür ve imzanızla yazınızı sonlandırabilirsiniz.
(NOT:kesınlıkle yazım yanlışı yapmayın.çok dıkkatlı olun)
bir örnek ;
Sayın İlgili,
ABC.net’te yayınlanan “Tanıtım ve Satış Sorumlusu” pozisyonunuzla ilgileniyorum. Özgeçmişimin, yeteneklerimin iş tanımınıza ve şirketiniz bakış açısına uygun olduğunu düşünüyorum.
İş için istediğiniz şartlar:
Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun,
MS Office uygulamalarına hakim,
Tercihen iyi derecede İngilizce bilen,
Seyahat engeli olmayan,
Sürücü belgesine ve aktif sürüş deneyimine sahip,
Erkek adaylar için askerliğini yapmış,
Türkiye’nin illerinde görev alabilecek,
İlaç sektöründe tıbbi mümessillik deneyimi olmayan
Benim özelliklerim:
Marmara Üniversitesi İşletme mezunuyum.
Üç yıl halkla ilişkiler asistanı olarak çalıştığım dönemde MS Office ekipmanlarından Excel, Power Point, Word uygulamalarını yoğun olarak kullandım.
Beş yıldır aktif olarak araba kullanıyorum.
İnsan ilişkilerinde başarılıyımdır, kolay iletişim kurarım.
Gerektiğinde iş için seyahat edebilirim.
Ortaokul eğitimimden başlayarak İngilizce eğitim aldım, akıcı bir şekilde kullanabilirim.
Özgeçmişim ve önyazımla ilgilendiğiniz için teşekkürler. Yüz yüze mülakata katılarak iş ve işin becerilerime uygunluğu hakkında detaylı konuşmayı çok isterim.
Teşekkür ederim,
Ad, Soyad ve İmza
Allah hepınızın yolunu acık etsın arkadaşlar