Giriş
Kullanıcı Adı:

Şifre:

Beni Hatırla

Şifremi Unuttum

Hesap Oluştur!

Gümrük ve Maliye Hangi Bölümden Alıyor
Yeni Üye
Daha Fazla Bilgi
bu sene mkü sınıf öğretmenliğindeyim.ama okul bitince öğretmenlik yapmayı düşünmüyorum.çalışmayı istediğim iş alanları gümrük,maliye yada bankalar..eskiden 4yıllık herhangi bir bölümü bitirmiş kişiler bu sahalarda çalışabiliyorlardı kpss den yeterli puanı aldıkları taktirde..ama bu sene bu uygulama kalktı diye duydum.teyit amaçlı soruyorum,bu alanlar artık iktisadi idarilerden mi alıyor?kesin bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim..

Tarih: 14-08-2010 20:05

Düzenleyen Afacan tarih 14/8/2010 23:15:30
Düzenleme Notu: Açıklayıcı Başlık
Gönderinin PDF formatını çıkar Yazdır

yardımm
Kıdemli Üye
Daha Fazla Bilgi
asıl alanı iibf ama herhangi bir fakülteden mezun olup kpss de genel kültür- genel yetenek alanında aldığın puanla tercih yapabiliyosun.. abimde gümrük yazıcam atanamazsam diyodu (fenbilgisi öğretmeni) ordan biliyorum banka konusunda matematik bölümlerinin de bankaya girdiklerini duymustum bankacılık sınavlarıyla

Tarih: 14-08-2010 20:55

: yardımm
Yeni Üye
Daha Fazla Bilgi
anladım..umarım dediğiniz gibidir.yoksa seneye bidaha sınava girip bide açıköğretimle kamu fln bitirmem gerekecek..teşekkürler yardımınz için.

Tarih: 14-08-2010 21:44

Çok Kıdemli Üye
Daha Fazla Bilgi
eğer bu sene yerleştiysen seneye sınava girmenin sana bi yararı olmayacak çünkü okul puanın yarı yarıya düşecek

Tarih: 14-08-2010 21:47

Yeni Üye
Daha Fazla Bilgi
biliyorum.zaten burayı bırakmadan 2.üniversite olarak açıköğretim okumayı düşünüyorum.tabi gerek kalırsa..

Tarih: 14-08-2010 21:53

yardımm
Aktif Üye
Daha Fazla Bilgi
bankalara yada bunun gibi benzer sirketlere iibf den mezun olan insanlarin alindigini biliyorum.babam banka muduru oldugu icin ona gelen banka is basvurularnda daha cok 4 yillik ve bu alanda calisacak olabilen iibf mezunlarini dha on sirada tutuyorlar.

Tarih: 14-08-2010 22:38

Gümrük ve Maliye Hangi Bölümden Alıyor
Site Yöneticisi
Daha Fazla Bilgi
Son alımlarda iki kurumda İİBFden aldı yani 4 yıllık bir üniversite bitirmen yetmiyor kurumlar 4001 kodu ile yani 4 yıllık bir üniversiteden mezun olmak şartıyla alım yapmaya pek sıcak bakmamaya başladılar neden dersen senin gibi sınıf öğretmenliği vb bitirip buralara yerleşenler fırsatını bulunca kendi bölümlerine geçiş yapıyorlar

Tarih: 14-08-2010 23:17

Düzenleyen Afacan tarih 15/8/2010 15:43:47
Düzenleme Notu: Gülücük