Giriş
Kullanıcı Adı:

Şifre:

Beni Hatırla

Şifremi Unuttum

Hesap Oluştur!

dörtyol
Süper Üye
Daha Fazla Bilgi
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde önceki gün polis aracına saldırıda bulunulmuş ve 4 polis memuru şehit olmuştu bildiğiniz gibi...(Ölenlere Allah'tan rahmet,yakınlarına sabır dilemeyi unutmamalı tabii)Olayın akabinde tansiyon yükselmiş ve vatandaşlar Doğu kökenli vatandaşların dükkanlarına saldırmışlar.Vali Celaleddin Lekesiz ise yaptığı açıklamada sağduyulu olunmasını ve gerek olmadıkça tansiyon düşene kadar dışarı çıkılmamasını belirtmiş...Buraya kadar objektif olarak aktardığım habere biraz yorum getirmek istiyorum..Son zamanlarda terör başlığı altında Hatay çokça dile getirilir,gündeme gelir olmuş..Birileri burdaki huzuru sevmiyor galiba,kaşıyalım da karışsın hesabı...Sorun halledilmediği gibi yayılıyor gördüğünüz gibi...neyse burada noktaya koymak gerekir,yoksa dilin kemiği yok,hele de benimkinin...

Tarih: 28-07-2010 10:57
Gönderinin PDF formatını çıkar Yazdır

Cvp: dörtyol
Süper Üye
Daha Fazla Bilgi
provokasyon kokuyor..
gaza gelen, "düşünemeyen" insanlar bu tür haberleri gördükçe coşup pkk'yla ilgisi olmayan kürtlerin önünü kesip "buradan geçemezsin" diyecek, onlara zarar verecek, dükkanlarına saldıracak vesaire vesaire..

bu haberler yayınlanmaya devam ettikçe, bu olaylar katlanarak devam edecek. insanlar birbirine zarar verecek.
pkklıların canı cehenneme. ama masum insanlara kimsenin dokunma hakkı yoktur.

ayrıca düzeltmek istiyorum, doğu kökenli değil; kürt. her doğulu kürt değildir çünkü.

Tarih: 28-07-2010 13:37

Süper Üye
Daha Fazla Bilgi
Muhakkak provakasyonlar sonucu kurunun yanında yaş da yanıyor...masum insanların da zan altında kalması,yollarının kesilmesi savunduğumuz bir şey değil...ben o doğu kökenli sözünü de isteyerek yazdım,insanların her doğu kökenliyim diyene yaptığı baskı yüzünden.Hem haberde öyle geçiyordu,bozmak istemedim hem de işin daha da vahim oldugunu belirtmek için...Kürt olsun olmasın her doğulu ve ayrıca Kürtler...zor durumda.Hangisi etki hangisi tepki bunu tartışmak ve daha fazla konuşmak istemediğim için kısa yazdım.Baktım yanlış anlaşılmışım sanırım;ben de bunu belirtmek istedim.Umarım HUZUR her zaman bizimle olur...Tüm milletlerle beraber..Ütopik değil,kışkırtma olmasa bu gayet mümkün:Antakya bunu uzun süre başardı mesela...Dilerim yarınlar aydınlık olur,ırklar dinler değil fikirler konuşur...

Tarih: 28-07-2010 15:42

Süper Üye
Daha Fazla Bilgi
Türkiye'nin yakın siyasi tarihi incelendiğinde demokratikleşme yolunda atılan her adıma bir taş konulduğu ortada.
Adnan menderes dönemindeki 6-7 eylül olayları(ki bu olayların derin eller tarafından yapıldığı itiraf edilmiştir),özal döneminde terörün azması sadece bunlardan birkaçıdır.

Daha önceki olaylar incelendiğinde görülecektir ki bu tür olaylar öyle insanların kafasına esip tepki gösterdiği olaylar değil,bilerek planlanmış provakasyonlar olduğu açıktır.Bu topraklarda kendi dışındaki grupları ötekileştiren bir zümre olduğu açıktır.Bu zümreye karşı ortak tavır geliştirilmediği sürece sürekli bu tür olayları yaşar dururuz.

Karar vereceğimiz olay şu.Ya dünyadan türkiye'ye bakacağız ya da türkiyeden dünyaya bakacağız.

Tarih: 28-07-2010 21:14

Süper Üye
Daha Fazla Bilgi
Alıntı:

ozgenaz yazmış:
Muhakkak provakasyonlar sonucu kurunun yanında yaş da yanıyor...masum insanların da zan altında kalması,yollarının kesilmesi savunduğumuz bir şey değil...ben o doğu kökenli sözünü de isteyerek yazdım,insanların her doğu kökenliyim diyene yaptığı baskı yüzünden.Hem haberde öyle geçiyordu,bozmak istemedim hem de işin daha da vahim oldugunu belirtmek için...Kürt olsun olmasın her doğulu ve ayrıca Kürtler...zor durumda.Hangisi etki hangisi tepki bunu tartışmak ve daha fazla konuşmak istemediğim için kısa yazdım.Baktım yanlış anlaşılmışım sanırım;ben de bunu belirtmek istedim.Umarım HUZUR her zaman bizimle olur...Tüm milletlerle beraber..Ütopik değil,kışkırtma olmasa bu gayet mümkün:Antakya bunu uzun süre başardı mesela...Dilerim yarınlar aydınlık olur,ırklar dinler değil fikirler konuşur...

Yok yok Özgenazcım, yazdığım sana değildi. haberlerde sürekli "doğu kökenli vatandaşlar" deniyor, ondan rahatsız oluyorum ben.. senin de bildiğin gibi kürt demekle doğu kökenli demek arasında çok fark var..
dediklerinde hemfikiriz.. dilerim bahsedilen huzur birgün yanlışlıkla da olsa bize uğrar.

Tarih: 29-07-2010 00:19

Süper Üye
Daha Fazla Bilgi
sevindim o zaman..yanlış anlaşılmak istemem çünküumarım uğrar bize yanlışlıkla ya da bilinçli
ve bence dünyadan Türkiye'ye bakmalı,daha objektif olacak

Tarih: 29-07-2010 10:00

En Emektar Üye
Daha Fazla Bilgi
ama şahsen bdp bürosunun yakılmasına sevindim

Tarih: 29-07-2010 11:40

Site Yöneticisi
Daha Fazla Bilgi
Alıntı:

serhangenc yazmış:
ama şahsen bdp bürosunun yakılmasına sevindim

onlarda bunu istiyor zaten büroları yakılsın, önleri kesilsin, burunlarına yumruk atılsın yoksa kim inanır ezildiklerine yoksa kim taş atar polise

Tarih: 29-07-2010 12:02

En Emektar Üye
Daha Fazla Bilgi
yok yok.. ezildiklerine inandıracak bir yol bulur onlar..
ezilen halkların kardeşliği..
zuhahah

Tarih: 29-07-2010 12:46

dörtyol
Süper Üye
Daha Fazla Bilgi
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?viewid=27404
Baslik altinda 6-7 Eylul olaylarina da deginilmis uzun sure once okudugum bir makale ve roportaj zannedersem konunun ne derece titizlikle incelenmesi gerektigini aciklayacaktir zira Ingiliz Kraliyet Gizli Servisi ve Scotland Yard icin calisan emekiliginde James Bond karakterini kendinden esinlenerek tasarlayan Ian Fleming (acikcasi Ingiliz Ajani) olaylarin gerceklestigi gunlerde Istanbul sokaklarinda fink atiyordu ki okudugum baska bir kaynakta kendisinin katilmak amaciyla geldigi Interpol toplantisinin hicbir oturumuna katilmadigi da yaziliydi.
Dortyol daki olaylara gelince ki bu olaylar Hatay in farkli bolgelerine de sicradi son bir yil icerisinde; Amerika Birlesik Devletleri Adana Konsoloslugunun 2 kez sehrimizde caz konserine sponsor oldugunu ve bu konserlere sehrin seckin isimlerinin davet edildigini de belirtmeden gecemeyecegim zira caz bilindigi gibi herkesin dinledigi bir muzik degildir ve bir sehrin entellektuel yapisini iyice anlayabilmek icin bu gibi bir etkinlik yeterlidir ki 2 kere 2 ay arayla gerceklestirildi bu konserler.
Bunun yaninda Amerikan donanmasi Iskenderun dan da gecti gectigimiz kis-bahar arasi tarihini tam hatirlamiyorum.
Simdi bunlarin oldugu bir sehirde zaten sessizligin uzun sureli olmasi beklenemezdi, buyrun siz en babasindan komplo teorisi
Umarim Turkiye de dis mihraklarin ve ajanlarin cirit atmadigi, herkesin mutlu ve dostluk icerisinde yasadigi gunler gorecegiz ancak bunun olmasi icin:
http://www.nethaber.com/Dunya/153508/ ... er-Rus-ajani-TBMMde-VEKIL
tum dunyayi uzerimize gulduren bu gibi kazalardan kurtulunmasi gerekir zira artik ajan sokmaya da gerek yok icerisi gonullu ajan dolu

Tarih: 29-07-2010 18:54

Kıdemli Üye
Daha Fazla Bilgi

Atatürkümün biraz daha yaşaması gerekirdi! keşke yanında olup bu pisliğin kökünü kazımasına yardım edebilseydik frown

Tarih: 29-07-2010 22:08

Süper Üye
Daha Fazla Bilgi
heR oLay soNucu beNzEr göRüNtuLer buNLaRı asmaLıyıZ ve unutlmaması gerekende sudurkı bır butunuz bızLer...

Tarih: 29-07-2010 22:53

Kıdemli Üye
Daha Fazla Bilgi
Alıntı:

ozlemcik yazmış:

Atatürkümün biraz daha yaşaması gerekirdi! keşke yanında olup bu pisliğin kökünü kazımasına yardım edebilseydik frown

olay budur

Tarih: 31-07-2010 09:47