Giriş
Kullanıcı Adı:

Şifre:

Beni Hatırla

Şifremi Unuttum

Hesap Oluştur!

(1) 2 »

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü Hakkında ?
Yeni Üye
Daha Fazla Bilgi
Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü 2008-2008 egitim yılında Türkiye'de ilk Kırıkhan Myo açılmıstır.
Verilen egitim hakkında birincisi asagıdakı programları gosteriliyor.

1-)Autocad
2-)3d max
3-)Adobe Flash
4-)Corel Draw
5-)Adobe Dreamweaver
6-)Adobe Photoshop

Yazılım bilgisi olarak da
1-) php
2-) c# programlarını gorecekler

Bolum ilk acıldıgında 2 yıl olarak acılmıs ve 2009-2010 egitim yılı ıtıbarıyle hazırlık konularak 3 sene olmustur.
Okulun altyapısı bu program için yenıden düzenlenmiş ve yeni hocalarla anlasılmıstır.

Bu bolumu kımler secmesin
1- Tasarım ve Animasyona karsı merakı olmayanlar (merak olmadan ogrenılmez )
2- Bilgisayar basında saatlerce vakit gecirmekten hoslanmayanlar (ee bazen 14 saat pc basından kalıcan)
3- Diploma için gelecekler (çünkü eger dgs gırmiceksenız onemı yok, diplomanın kac oldugu değil ne yapabildigin onemli)

------Bölümün ++++ ları-------
1- Türkiyede bu bolum hakkında cok az ınsan var ve bu sektorde acık cok
2- Türkiyede bu işin ilklerınden olmak

İleride bu bolume girmek inanın cok zorlasıcak talep arttıkca cunku Turkiyenın gelecekten adından fazla söz ettirecek
bir bolum onun için böyle bir merakınız varsa zaman kaybetmeden harekete gecın.

Bu konuda paylasımlarım dewam edicek...

İSMAİL BAYALAN

Tarih: 17-04-2010 14:48
Gönderinin PDF formatını çıkar Yazdır

Re: Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü Hakkında ?
Süper Üye
Daha Fazla Bilgi
Ben biraz geciktim sanki... (

Tarih: 17-04-2010 16:20

Yeni Üye
Daha Fazla Bilgi
+ lara sunuda ekleye biliriz sanırim vize ve final zamanında 2-3 dersten yazılı sınav olursunuz geri kalanların hepsi uygulama dersleridir yani evde cizip sonradan hocaya teslim ederek alırsınız notlarınızı.
- olarakta surekli pc başındasınızdır ve birşeyler ciziyosunuzdur millet sınavdan 1 hafta once çalışmaya başlar ama sizin ole bi sansınız yoktur sürekli cizim yaparsınız boş vaktinizde dolu vaktinizde cizimdir.
- izlediğiniz animasyon filmlerinden zevk alamıyosunuzdur cunki filmin konusundan cok filmin nasil yapıldığıyla ilgileniyorsunuzdur ve fikir yurutuyorsunuzdur( ya bu karakterleri nası modellediler, acaba burda hangi ışığı kullandılar, kesin bu reactor vs vs .....) bu bazen sizi hırslandırır cogu zaman ise hevesiniz kacar

vs vs
bu liste bole uzar gider aslında arkadaslarımın dahada ekliyecegi seyler vardır mutlaka benim soleye bileceklerim bukadar

Tarih: 17-04-2010 23:13

Yeni Üye
Daha Fazla Bilgi
http://www.doschdesign.com/products/3d
bu 3 boyutlu çizimler işinize yararsa bende mevcut

Tarih: 24-04-2010 23:30

Yeni Üye
Daha Fazla Bilgi
Peki ben bu bölüme nasıl girebilirim bu sene mezun oluyorum ama düz lise... animasyonları çok severim ve bilgisayar başında durmayı da severim biraz corel biliyorum ama sadece matbaada kullandm cizim yapmadım ygs den pek umudum yok yani fazla bi puan alamam... ve hangi illerde var bu bölüm bilen varsa bana yardımcı olabilir mi?

Tarih: 26-04-2011 02:04

Yeni Üye
Daha Fazla Bilgi
Düz liseden de girebilme imkanın var fakat meslek liseleri öncelikli tabi.Benim araştırdığım kadarıyla bu bölüm ygs bir puanı üzerinden alıyor ve dallarına göre ayrılıyor sarnım.İki yıllık olarak Seydişehir MYO, Beyşehir Huğlu MYO,Hatay Kırıkhan MYO'DA mevcut oldugunu biliyorum.ayrıca bu bölüm dışında grafik tasarımınıda düşüneblirsin ygs 5 puanı üzerinden alıyor ve mesela Bursa Uludağ Üni. Teknik Bilimler MYO 182,589 Eskişehir And. Üni. Tortum MYO 185,589 Puanı ile almş daha önceki yıllarda Umarım yardımcı olabilmişimdir arama yaparsan daha geniş bilgilere ulaşabilirsin.

Tarih: 03-05-2011 20:55

Yeni Üye
Daha Fazla Bilgi
bu bölüm için yetenekli olmak gerekiyormu yoksa okulda ve kendi çabalarımla birşeyler öğrenebilirmiyim yada nasıl bi birikime sahip olmalıyım onu merak ediyorum

Tarih: 29-07-2011 08:41

Yeni Üye
Daha Fazla Bilgi
hatayı kazanıcam diye diye kazandım biraz uzak ama yinede çok sevindim burayı kazandığım için. tek sorun heralde hazırlık sınıfı... onunla alakalı hiç bir şey bulamadım internette. ingilizce olacağı için çok düşündüyo beni. hazırlık sınıfında bölümle ilgili ders verilmiyo heralde. bununla ilgili bana bilgi verirseniz çok sevinirim arkadaşlar...

Tarih: 20-08-2011 02:45

Yeni Üye
Daha Fazla Bilgi
peki illustrator programı gösteriliyor mu ?

Tarih: 25-08-2011 06:38

Yeni Üye
Daha Fazla Bilgi

hatayı kazanıcam diye diye kazandım biraz uzak ama yinede çok sevindim burayı kazandığım için. tek sorun heralde hazırlık sınıfı... onunla alakalı hiç bir şey bulamadım internette. ingilizce olacağı için çok düşündüyo beni. hazırlık sınıfında bölümle ilgili ders verilmiyo heralde. bununla ilgili bana bilgi verirseniz çok sevinirim arkadaşlar...

Öncelikle Hayirli QLsun, Hoşgeldin aramiza.. (:

Hazirlik Sinifi Okumak istemiorsan Muafiyet Sinavi war. Ona Girirsin, Biraz ingilizcen iyise , Geçersin Zaten.. Göz atmanda Fayda war.. ingilizce de Gördüqün Temel klasik konulara göz atip sinav'a girirsen, hazirlik Sinif'indan da Yirtmi$ Oluyorsun (:

Tarih: 06-09-2011 04:38

Yeni Üye
Daha Fazla Bilgi
peki illustrator programı gösteriliyor mu ?

Kırıkhan Myo'da illustrator GösteriLmedi, Ders Olarak, Genelde Corel Draw. , ve Photo Sohp, Zaten Senin Temel Derslerin 3dmax ve autoCad ..

Tarih: 06-09-2011 04:40

Yeni Üye
Daha Fazla Bilgi
Alıntı:

abc51 yazmış:
bu bölüm için yetenekli olmak gerekiyormu yoksa okulda ve kendi çabalarımla birşeyler öğrenebilirmiyim yada nasıl bi birikime sahip olmalıyım onu merak ediyorum

Aslinda yetenek Gerektiren Bişe Yok.. ama AzimLi QLursan Yapamicaqin Bi$e Yoktur.. Yeterki AzimLi QL... ve Gerçekten çaba Harca.. Tabi Yaratici QLma'nin Fayda'si Büyük (:

Sonuçta Tasarim Bir Sanat'tir..

Tarih: 06-09-2011 04:44

Yeni Üye
Daha Fazla Bilgi
Animasyon veya grafik tasarımı bölümü okumayı düşünüyorum.Fakat bu bölümlere nasıl gideceğimle ilgili pek bir bilgim.Eğer bu konuda ne yapmam gerektiğini anlatabilcek biri varsa anlatabilir mi? mesaj yoluyla felan bana biri yardımcı olursa sevinirim.. =)

Tarih: 09-09-2011 23:48

Bullet For My VaLentina,
In Flames,
Amorphis,

I Love Rock !

Yeni Üye
Daha Fazla Bilgi
ben bu yıl ygsye giricem meslek lisesi öğrencisiyim. Grafik konusunda acayip iyiyim öyle şeylere merakım var hemde fazlasıyla. Tek korkum kontejan az ve gidemez miyim acaba diye düşünüyorum mustafa kemal üniverstesini istiyorum eğer ora olmazsad çukurova sizce hangisinin eğitimi daha iyi yardımcı olursanız sevinirim

Tarih: 21-03-2012 11:39

Kıdemli Üye
Daha Fazla Bilgi
Çukurova da olmazsa ODTÜye gidersin artık.

Tarih: 27-03-2012 21:54