Serhanın iskenderun için hazırladıgı konudan sonra antakya içinde böyle bir konunun hazırlanması için haklı olarak talepler geldi. Ben de sıvadım kolları

elimde yeterli fotoğraf yok ama idare edin

Ne Yenir?
a- Döner
En temel besin maddesi hatay döneridir (tavuk) 2-3 TL ye karnızı tıka basa üstelikte lezzetli bir şekilde doyurabilirsiniz. Tavuk döner yapan bir sürü yer vardır. Başlıcaları tadım döner, çoban döner, kebo,
andy's cafedir. Hepsinin tadı birbirinden farklıdır. Yiye yiye döner experi olacaksınız zaten. O yüzden hangisi daha güzel diye yorum da bulunmıycam

Dönerin içinde patates, ketcap, mayonez, sıcak salca sosu, turşu vb bir çok şey vardır. Bir süre sonra kombinasazyon yapıp aradıgınız en iyi tadı bulursunuz. Örn: Usta beninki 1.5 ekmek, turşusuz, az mayonezli olsun gibi
Dönerin Yapılışı

Eğitim civarındaki en popüler dönerci (reklam almadık, sadece bunun fotografı vardı elimde)

Hepsi ücretsiz adrese serviste yapar. Fakat devlet yurtları çok uzak oldugundan (18 km) ücretsiz servis için min 15 döner siparişine ulaşmanız lazım tek severde

Gerci devlet yurtlarının ordada dönerci var ama geç saatlerde yok.
b- Köfte:
orjinali Antakya'yamı ait İskenderun'a mı tartışılır amaannn boşverin mühim olan karnımızın doymazı bize ne kimse kimin. Köprü civarında bir çok köfteci vardır. fakat bunlar çok küçük ve ayak üstü yerler oldugu için başta bayanlar olmak üzere bir çok kişi tarafından beğenilmez. Antakyadaki favori köfteci turan ustadır. o ufak köftecilerin bittiği noktadan köprüyü gecmeden sola kıvrılın asi kenarından kenarından gidin büyük bir meşe agıcı gorceksiniz onun hemen karşısında

c- Raki Kebab:
Oooooo yeaaa ismini klavye ile yazarken dahi beni heyecanlandıran mabedimiz, vitamin membamız, muhabbetimiz, hobimiz, kıymetlimisss Toros Ocak Başı. Buranın en güzel yanı ortamıdır. Evet bildiğiniz meyhane aslında. Fakat inanılmaz bir ortamı var. Antakyanın özünü yansıtan bir yer. Emekliside gelir, öğrenciside gelir, içki içenide gelir, içmeyenide gelir, bayanı da gelir, erkeğide gelir, üniversiteden hocalar bile gelir, üniversiteki tiky hatunlar bile gelir. Bugüne kadar bırakın olay cıkmasını kimse kimseye yan gözle bakmamıştır. Zira şimdi yan tarafıda alıp orayı aile yeri yaptılar daha da seviye arttı. Acayip hijyen bir yerdir. Muhteşem kebabları vardır, her daim tazedir. Zaten Fehmi Abi size tiyo "ciğer 5 dk önce geldi hiç kacırma". Salataları 10 numaradır ve bedavadır. Müzikler desen ayrı mükemmel o cd yi kim doldurduysa ellerinden öpmek lazım. Antakyanın ünlü mezelerini tatmak için de iyi bir yer; humus, abugannuç, süsme yoğurt... Arada meyve, kuruyemiş, meze fln da ikram ederler. Zira ocak başı olmasa hiç meyve yemiyordum üniversitede

Saray caddesinde iş bankasını geçtikten sonra ilk sağa dönün

Yüksek promilliler için bonus: Köprüde 24 saat açık güzel bir çorbacı var.

d- Ev yemekleri:
Yediniz döneri, köfteyi, kebabı içtiniz rakıları ne oldu? bünyenin şavtı kaydı tabi aynı zamanda annanızın yemeklerini özlediniz dimi

şu üniversiteyi bi kazanıyım bi kazanıyım ... diye naralar atarken gelmedi dimi aklınıza o ev yemeklerinin burnunuzda tüteceği. Hiç üzülmeyin mecburkalanlar ın bunada recetesi hazır: Evim Cafe. Eğitimle Statyum arasında Bayındırlık Müdürlüğü karşısı, Uyan Otomotiv altı. (Bu sene taşınma ihtimalleri vardı ama inş taşınmazlar)
Çok rahat çok temiz nezih sakin bir ortam. İster arkadaşlarınızla tabu, tavla, okey, monopoli oyna, ister ev yemeklerinden ye ister laptopunla wireless ta takıl. Yemekler sabah saatlerinde 2 bayan tarafından yapılır. Öğlen hazır olur tüm yemekler. Menü hemen hemen her gün değişir. Nokia şarj edilir, ilanlarınız cafenin penceresine asılır fln filan hizmetleri saymakla bitmez yani. İşletmecisi çok tatlı, hoş sohbet birisi, Mali Abi, tanışın kaynaşın

e- Okulun yemekhanesi:
Ucuz ve doyurucu olmasından dolayı tercih edilir. yemek şirketinin değişmesi ve fiyatın 1.5 Tl ye cıkmasından sonra kalitete ve porsiyonlarda gözle görülür bir artış olmuştur. Öğlen 11.00 - 13.00 Akşam 16.00-17.00 saatleri arasında yemek cıkar. Okulun binasının oldugu hemen hemen her yerde yemek çıkar. Tayfur Sökmen kampüsünde Fen Edebiyat ve Tıp Fakültesinde, Eğitim Fakültesin de, Antakya Myo da, İskenderun Müh Fakültesinde, Yayladağı Myo fln hepsinde yemek cıkar. Yemekler aynı olsada nüfusun daha az oldugu yerlerde yemeklerin içindeki malzeme nin daha bonkör olduğunu daha önce gözlemledim. Örn: Eğitim fakültesindeki mercimek çorbasının içindeki mercimek sayısı Fen Edebiyat Fakultesine göre daha fazladır

Ayrıca yemeklerin bitmesi için akşam yemeğinde bol kepçe verilir. Aşağıda ki fotoğraf bir 2. öğrt im tabltotudur. Menü: Mantı, köfte, çorba, yoğurt

Nerelerde Takılınır?
Evim cafe ile cafelere geçiş yaptık hafiften o yüzden cafelerden dvm edelim.
a- Oasis: Köprüye çok yakındın. saray caddesindeki sol daki ilk sokağa sapın görürsünüz. Ciks diye tabir edebileceğimiz bir mekandır. Özellikle birinci sıraya yazmamın sebebi ilk kez gördüğüm bir hizmete sahip olmaları. Evet burada da wireless var. Fakat Pc nizin olmasına gerek yok. Ücretsiz laptop veriyolar her isteyene

Cay 2 TL, nargile 7.5 TL olduktan sonra bir daha gitmedim

b- Odeon ve Saklı Ev: bu iki cafede saray cadesini bittikten sonra biraz yukardadır. İkiside birbirine benzediği için bir arada ele aldım. Nargile, fast food, sıcak soguk icecekler, tavla mevcutttur
c- Kültür miras: Ben öyle ciks mekanlar istemem kasılırım diyorsanız kültür miras sizin için bicilmiş kaftan. Tek sorun fazla küçük olmasıdır. Ama güzel yerdir. Antakya'ya özgü bir çok hediyelik eşyayı da burada bulabilirsiniz. Adliyenin yanındaki çoban dönerin oldugu iş hanına girin görceksiniz.
d- Monen Rouge: Adını bir türlü tam öğrenemediğim. Yabancı isim olmasından dolayı ismini sevmediğim. Eğitim civarındaki kucuk sakin güzel cafe. Tadım dönerin ordan yana kıvırın göreceksiniz.
e- Kaktüs: Eğitimin tam karşısında ki güzel cafe. İçkisiz canlı müziğin oldugu tek yer. Türk halk müziği calınmaktadır. iyide calarlar. Millet kalkar oynar, hayal ceker, güzel bir yer. Genel de öğrenciler takıldığı için bi sıkıntı olmaz. Rahat yer yani. Eskiden çok duman altı olurdu ama sigara yaağından sonra bu kötü yanınında yok olduğunu düşünüyorum.
f- Barlar: Eğitim civarın son zamanlar ard-arda bir çok bar açıldı. Adeta barlar sokağı oldu. Bir çoğunda canlı müzik vardır. Türkü veya pop-rock calınır. Bira biraz pahalıdır. Öyle pek kalabalık, ortam vari yerlerde değildir. Antakya daki ensesi kalınlar takılır genelde. En iyisi siz eski otogarın karşısındaki fıcı bira ya gidin. Ucuz bira. Sakin ortam. Nezih mekan. Pek gelen-giden yoktur. Sizden başkasını pek göremezsiniz

İkinci katın manzarasıda fena sayılmaz

Güzel bir cd döner fonda. İşletmecisi ve çalışanları çok iyi insanlar.
g- Antakya Parkı: En iyisini en sona sakladım

güzel yerdir. fransızlar tarafından yapıldığı söylenir. ağaç, oksijen, mini hayvanat bahçesi, küçük cafeler, çok şirin ve sağlıklı bir ortamdır. Antakya halkından da öğrenci milletinden de çok kişi takılır. okey, kagıt oynanır, cay içilir, sohbet edilir, burundan nefes alınır ağızdan verilir.

Neler Yapılır?
Yurt - okul arası gidip gelirsen hiç bişi yapamazsın. Biraz gözünü aç. Arada panoları oku, mecburkalanlar a gir bak nerde ne var? kim napıyor? git takıl kaynaş. kendin adına ve insanlık adına bişiler yap boş vakitlerinde

a- Topluluklar: Genel de her fakultenin kendi topluluğu vardır. Örn: Veterinerlik Fakultesi - sokak hayvanlarını koruma ve rehabilitasyon topluluğu, İnşaat Bölümü - depreme karşı önlem, tedbir topluluğu gibi. Tabi siz o fakultete değilsiniz diye o topluluga katılamazsınız diye bir kaide yok. Gidin katılın istediklerinize, aktif roller alın. Bunlar haricinde genel topluluklarda vardır. Albatros kuş gözlem topluluğu, Rock topluluğu gibi. Ama bunlarda da şöyle bir sıkıntı vardır. Aktif rol alanlar nerdeyse etkinlikler ister istemez orda yogunlaşır. Misal Rock topluluğun başkanı kamu yönetimi öğrencisi. heee haliyle iskenderuna fazla eli ayağı yetişmez. İskenderunda okuyanlar napcak peki? Toplulukla haberli olarak sende iskenderundan faaliyet yürütcen. Yada atlayıp gelecen Antakyaya. 4 TL verip. Rock toplulugunda iskenderunda ilgilenen arkadaşlar şuan hali hazırda var diye biliyorum, pek aktif olmasalarda sadece örnek olarak verdim.

b- Konferanslar: Antakyadakiler bu konuda biraz daha şanslı zira Atatürk konferans salonu Tayfur Sökmen Kampüsünde. Özellikle bahar ayında çok sağlam konuşmacılar gelebilmektedir. Banu Avar, Üstün Dökmen, Mümtas Soysal, Rauf Denkdaş bunlardan sadece bir kaçı.
Üstün Dökmenin konferansında aşırı talepten dolayı salona sığılamamıştı

Öğrencilerin bir kısmı konuşmacının arka tarafına oturdu

c- Bu site sonbahar, kış ve ilkbahar aylarında da acık arkadaşlar. Bir çok hayırsız insan gibi okul acılınca siteyi unutmayın

Ektinliklerimizi takip edin katılın, bildiğiniz duydunuz etkinlikleri diğer arakdaşlarla paylaşın

d- Muhteşem bir kütüphane var yarı olimpik havuz var bol aletli spor salonu var çakırda oturup tavla oynamaktansa buralarda takılın sizin için daha yararlı olur

Genel hatlarıyla antakyada yaşam bu şekildedir umarım daha iyi tanıtabilmişizdir.