selam arqideşler bende tarsusluyum ...mku de okuyorum ..sınıf öğretmenliğinde...umarım hatay a sizde kısa bi süre de alışırsınız....biliyorum hatay ı tercih etme sebebimiz yakın olması(3. 3.5 saat) ve de puanlarımızın mersin üniwersitesine ve çukurova üniversitesine tutmamış olması....umarım hepiniz için güzel başlangıç olur...adana ve mersin kadar gelişmiş olmasada hatay a kısa sürede uyum sağlayacağınız düşünüyorumama bu arada adana ve mersin gibi iki kardeş şehrin değerini kat be kat anlayacaksınız...tüm arqideşler hepiniz teqrar hoş geldiniz hepinizden şunun duyar gibiyim...DÜŞTÜK Bİ KERE HATAYA
mersin tarsus adane ve yaqın çewreden geleceq öğrencilere bi qaç bilgi: ulaşım :mersin tarsus adana arası has.. nur.. öztur... günsas ve jet gibi firmalar çalışmaktadır.ücretlendirme konusunda hatay..adana 18 ytl hatay..tarsus ve hatay mersin 20 ytl olarak belirlenmiştir 3 yıldır hatay daokuyan birsi olaraq enflasyona bende bi öğrenci olaraq mağlup düştüm..hatırlarım ilq zamanlar 10 ytl idi hatay mersin arası baqıyorumda geçen zaman sürecinde.....benim bursum ve baba bursum bu yönde gelişme göstermedi barınma konusunda:eğitim ve çewresinde bütçenize uygun ewler bulabilirsiniz.300 ytl 400 ytl güsel lüks daireler 500 ytl ye çıkabiliyor. gıda ve beslenme konusunda ise antaqyanın yöresel yemekleri mevcut olmaqla birlikte ancak nu yemekleri tatmak için yöresel mekanlar bulmak imkansız gibi..anca bi ewe dawet edilirseniz özellikle bu ramazan ayında iftarlarda kesinlikle kaçırmayın derim..
bide unutmadan antaqyanın tawuk döneri mersinin tantunisi...adananın kebabını tutmasada yinede fena değil...ben çoq aç olduğum zamanlar 3 ekmekli her şeyi bol tercihimdir
iklim olaraqta mersin ve adanaya yakın bi iklimi akdeniz iklimi var.sıcaklık adana ve merine göre 5 6 derece düşük yalnız.
bilgilenmek isteyen arqideşlere her konuda yardım edebilirim.TEQRARDAN hoş geldiniz ÇUKUROVALI HEMŞERİLERİM.........
merhaba seyhanlı arkadaslarım adım hakan. ben şakirpasa mahallesindenim. nasıl tanısacaz fikri olan yok mu.. haa bu arada okulumuz mustafa kemal deil seyhan mustafa kemal üniversitesi olsun... bölüm ziraat müh. ayrca msn adresim asihakan0201@hotmail.com
bu arada rqadaşlar ben hatay daokuyan öğrencilerin geldiqleri şehirlerle ilgili kısaca bi bilgi vermek istiyorum hataya gelen öğrenciler 5 grupta ayrılır....okulun büyük bikısmı adanalı mersinli...kahramanmaraşlı..g.antepli...antaqyalı ve deazda olsa sayıca diğer anadolunun şehir lerinden gelen öğrencilerden oluşmaktadır.şehir milliyetçiliği bazı durumlardayapılmaktadır.antep maraş rekabeti öğrenciler arasında en çok yaşanan tatlı rekabetlerdendir.adanalı tarsuslu ve mersinlililerde bu konuda yalnız değillerdir..biraraya gelerek adeta bütünleeşerk büyük bi güç oluşturmaktadırlar.