Giriş
Kullanıcı Adı:

Şifre:

Beni Hatırla

Şifremi Unuttum

Hesap Oluştur!

Bırak Artık Şu İnternet Explorer'ı
Site Yöneticisi
Daha Fazla Bilgi
2011 yılına geldik sitenin istatistiklerine bakıyorum gelenlerin %62'i internet explorer kullanıyor.(yine eski ye göre iyi).
şimdi bazı arkadaşlar internet explorer nedir internet tarayıcısı nedir bilmiyor. o yüzden anlatağımız şeyler onlara yabancı gelmesin daha temelden anlatıyım.
internet tarayıcısı: internet sitelerini görüntülemek için kullandığınız program. hani şu google a facebook a mecburkalanlara girmek için kullanıyorsun ya işte o.
internet explorer
Open in new window işte senin internete girmekte kullandığın tarayıcı bu. masa üstünde duruyor tıklıyorsun giriyorsun.
bunla girme interenete nolur
neden girme?
çünkü yavaş
çünkü güvenli değil
çünkü hala yeteri kadar iyi değil. diğer tarayıcıların düzgün gösterdiği sayfaları bu abuk sabuk gösteriyor.
çünkü yeteneksiz. bi fonsiyonu yok. üzerindeki araclar çok berbat.
çünkü kullanışsız. sık kullananlar menüsü bile berbat.

ne kullanıyım?
firefox kullan
Open in new window Hızlı, standartlara uygun, güvenli, kullanışlı.
İstediğin her konuda bir eklenti bulup ekliyebilir ve hayatını bayaaa kolaylaştırabilirsin. örneğin yazarsın google'a "linklere tıklamadan linkleri görebilme firefox eklentisi" hoooob cıkar karsına kurarsın miss. artık senin neye ihtiyacın varsa o eklentiyi kurarsın.
şurdan indirip kurabilirsin 2 dk da çok kolay: http://www.mozilla-europe.org/tr/firefox/

yada chrome kullanabilirsin
Open in new window bu da çok hızlıdır. görüşü çok tatlıdır. standartlara uygundur. sayfaları dogru düzgün görebilirsin. daha az hata ile karşılaşırsın...
şuradan kolayca indirip kurabilirsin: http://www.google.com.tr/chrome

internet explorer sız bir hayat ohhh ne rahat

Tarih: 26-01-2011 15:42
Gönderinin PDF formatını çıkar Yazdır

Hiperaktif Üye
Daha Fazla Bilgi
chrome hızda rakib yok

Tarih: 26-01-2011 16:10
Türkler öldürülebilir, lakin mağlup edilemez

Süper Üye
Daha Fazla Bilgi
chorome anlatılmaz yaşanır yaaa

Tarih: 26-01-2011 16:54

En Emektar Üye
Daha Fazla Bilgi
firefox nedir yaa? çok saçma.
chrome varken diğerleri fasa fiso.

Tarih: 26-01-2011 20:08

Site Yöneticisi
Daha Fazla Bilgi
firefox da bir araclar var yalnız hayatını kurtarıyor resmen
misal en sevdiğim eklentilerden biri text link eklentisi sadasd.com şeklinde link haline gelmemiş adreslerin ustune cift tıklıyorsun hoooop yeni sekmede acıyor. kopyala git yapıstır derdinden kurtarıyor. hayatının ne kadarı adssad.com şeklindeki url ye donusturulmemiş asresleri kopyalayıp yapıstırırken ucup gidiyor farkındamısın
pc si yavaş olanlar chrome kullansın cünkü firefox ilk acılırken hafifff bi kasma yapabiliyor

Tarih: 28-01-2011 14:37

En Emektar Üye
Daha Fazla Bilgi
Open in new window

mecburcum, chrome bu işi herhangi bir eklentiye gerek duymadan yapıyor.

Tarih: 28-01-2011 15:29

Site Yöneticisi
Daha Fazla Bilgi
ooo güzelmiş yalnız benim dediğimde secmene bile gerek yok direkt cift tıklama

Tarih: 28-01-2011 15:32

En Emektar Üye
Daha Fazla Bilgi
İş gücü olarak hemen hemen aynıya denk geliyor ama

Tarih: 28-01-2011 15:37

Aktif Üye
Daha Fazla Bilgi
yaşasın firefox...

Tarih: 29-01-2011 13:07

Yardımcı Yönetici
Daha Fazla Bilgi
ilk olarak internet ekpılorırı kullanıyordum tabi ben de. bi müddet süre sonrasında bi baktım ki masaüstünden kısayolu gitmiş tarayıcının -o zamanlar tarayıcının ne anlama geldiği bile bilmiyorum tabi- . muhterem abim fayrfoksu yüklemiş, saolsun. dedim ki bak güzel abicim benim ekpılorırla gayet mutlu bi ilişkim var sen git yeni yüklediğini kullan ama bana dokunma ben istediğimi kullanırım sanane lan dedim.. tabi ergenlik dönemleri ya artislik de katıyorum işin içine.

neyse efendim sonrasında başlat menüsünden girerek kullanmaya başladım, bi süre sonra baktım o da gitmiş! olm sen ne ayaksın lan'ı patlattım tabi abiciğime. -niye direkt silmemiş hala bir muamma tabi- bilgisayardan da pek anlamıyorum tabi tek çare olarak msn e girip ordan da maillere bakmaya tıkladığım zaman ekpılorırıma kavuşuyordum yine de.. sonra mailleri kapatıp istediğim siteye girebiliyordum. efendim ardından günler geceler geçti ve bu işin böyle gitmeyeceğini anladım tabi. sonrasında uzun zaman amblemini çözmekte sıkıntı yaşadığım fayrfoksa kavuştum bi çok insan gibi. tabularımı yıkmam zor olsa da başarmıştım bunu. kısayollarını falan da öğrendim, hoşuma da gitmişti hani tilkili milkili.

-inci sözlük mode on- özet geçerek devam ediyorum çok da uzak olmayan bir tarihe kadar fayrfoks kullanmaya devam ettim. ardından çevremdeki birçok kişinin gogıl kırom kullandığını gözlemledim. daha hızlı olduğundan, cezbedici özelliklerinden de bahsedilince dayanamadım yükledim. şuanda çok mutluyuz, mutluluğumuz daimi olsun. -inci sözlük mode off-

ama komik bi durum da yok değil.. buraya girerken hala internet ekspılorırı kullanıyorum. çünkü diğerlerinde bad request hatası vermeye devam ediyor lanet olası şey. herşeye rağmen beraberliği sürdürmektir önemli olan. seviliyorsun gogıl kırom <3

Tarih: 29-01-2011 14:54

Aktif Üye
Daha Fazla Bilgi
sonuna kadar OPERA .....

Tarih: 11-07-2011 14:16

Kurucu Üye
Daha Fazla Bilgi
Evet arkadaşlar gecen günlerde Opera'yı denedim gayet güzel ve güvenli Ne kadar Fayırfoksçu da olsam fanatik bi tutum içine girmekten kaçınmışımdır hep.

Tarih: 11-07-2011 21:19

Aktif Üye
Daha Fazla Bilgi
Mozilla'dan şaşmam

Tarih: 14-07-2011 00:12

Hiperaktif Üye
Daha Fazla Bilgi
İnternet Explorermı Hala Kullanan Varmı Harbiden

Favori ve En Çok Kullandıklarım:

Firefox
Chrome
Opera (Açıkları Tamamen Kapatıldı Yükselişte)
Safari

Open in new window

Explorer 9'da bazı şeyleri değiştirmeye çalışmışlar ama gene olmamış.Daha çok gelişim ister explorer...

Tarih: 14-07-2011 16:30