BNB. : Sıfır malzeme mi bunlar.? BÇVŞ. : Sıfır malzeme BNB. : Kutularda sıfır. Malzemelerde BÇVŞ. : Kar falan görmemiş komutanım. BNB. : Kesinlikle.. İki günlük BÇVŞ. : Evet komutanım. Çünkü ıslanmamış. Üstünde gazeteler vardı. Ve ben onları aldım. BNB. : Aldınmı? BÇVŞ. : Aldım.. Aldım BNB. : Tarih kaçtı. Gazetelerin üzerine bak! Tarih yazıyor mu? Projektör ile bakalım! (ee az önce kesinlike iki günlük demedin mi? Neden tarih soruyorsun? Danışıklı döğüş mü yapıyorsunuz?) BÇVŞ. : Eski kitap tekrarı bunlar da! BNB. : Tabii yaa.. Ne çıkacağını da biliyor bunlar! Sana söyleyeyim. BÇVŞ. : Kesinlikle biliyorlar komutanım.
..
ÇOK TUHAF
Spiker 1..2..3.. diye sormuş ..
Hadi bende sorayım..
1- Binbaşı Kesinlike.. İki Günlük diyor O kadar emin söylüyor bunu.. Fakat henüz gazete kağıdından ve tarihinden haberi yok.. Çünkü Tarih Kaçtı diye soruyor.. Bana çok garip geldi.. Bir insan toprağın altınndan çıkarılan bir silah için İKİ GÜNLÜK diyebilir mi? Bir-kaç haftalık dese EYVALLAH diyeceğim.. Ama 2 günlük nasıl der.. Orası çok enteresan geldi zaten..
Dikkat edin 4 günlük demiyor.. Birkaç saatlik de demiyor.. Tamı tamamına 2 günlük diyor..
Veeeeeeee. Bingo.. Gazate üzerindeki tarihte 2 gün öncesine ait olduğu çıkıyor..
Çok tuhaf geldi bana..
Sonuç olarak soru şu : Bir insan toprak altından çıkan bir silaha bakarak onun kaç gündür toprak altında olduğunu anlayabilir mi..?
2- Video da gazete kağıtlarının tarihine bak vs deniliyor ama.. Kesinlikle Gazete kağıdının üzerindeki tarih söylenmiyor.. Fakat haber spikeri gazete kağıtlarının üzerindeki tarihin kazıdan iki gün öncesine ait olduğunu iddia ediyor.. Fakat videoda kesinlike tarih veya gazetelerin kaç gün öncesine ait olduğu telaffuz edilmiyor...
Soru: Haber spikeri çıkan gazete kağıtlarının tarihinin 10 Ocak 2009 olduğunu nereden ve nasıl biliyor..?
3- Başcavuş mükemmel sayılabilecek bir delili neden alır..? Neden gizler..?
Soru:
Başçavuş ve Binbaşı olay mahalinde iken "Bakın bu silahların sarıldığı gazeteler daha iki günlük deyip bunların kayda girmesini neden sağlamadı? "
4- Bu gazete kağıtlarını gören Binbaşı ve Başçavuş olayı neden üstlerine bildirmediler.
Soru : Başka bir kazıda roketatar silahlarına BORU BUNLAR diye açıklama yapan Genel Kurmay başkanlığı bu konu hakkında açıklama yapmaz mıydı..?
5- Spiker Videonun sesli bir şekilde yayınlanmasından sonra sabaha karşı operasyon başlatıldı diyor. Oysa bu sesli konuşma bu olayın çok öncesinde 14:05.2010 tarihinde mahkeme tutanaklarında geçmiş.. Yeni bir şey değil..
Googla girip "kar falan görmemiş komutanım" yazıp enter'a basınca doğrudan mahkeme tutanakları word dökümanı olarak geliyor. O tutanaklarda bu konuşmalar zaten geçiyor.
Soru şu 14.05.2010 da mahkeme delil olrak sunulmuş bir kasetten dolayı 9 ay sonra neden operasyon yapılsın.. ?