|
|
|
|
Re: NAZIM HİKMET |
|
Süper Üye 
Üye Olduğu Tarih: 19-08-2009 10:21
Memleket: Kırıkhan
|
payLaşım için herkeSe tskLer..!hepsi çok güzel ya.!.! 
Tarih: 12-09-2009 13:22
|
|
|
Yeni Üye 
Üye Olduğu Tarih: 16-05-2008 00:09
|
"Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla, bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un 66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira. "Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim. Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim. Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla : Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
Tarih: 12-09-2009 17:38
|
|
|
|
|
|
Yeni Üye 
Üye Olduğu Tarih: 10-09-2009 02:33
Memleket: kayseri
|
Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim. Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla : Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
bunun ustune varmıdır baska bı soz yaa ustad soylenmesı gereken herseyı soylemıs zaten..
paylasımlar cok guzel asıl guzel olan sey nazımcıların can yucelcılerın olması benı cok mutlu ettı.. emegınıze saglık paylasımlara devam..
Tarih: 17-09-2009 04:05
|
|
|
|
|
|
Yeni Üye 
Üye Olduğu Tarih: 11-07-2009 02:28
Memleket: hatay
|
Gözlerine bakarken güneşli bir toprak kokusu vuruyor başıma, bir buğday tarlasında, ekinlerin içinde kayboluyorum...
Tarih: 17-09-2009 04:14
|
|
|
|
|
NAZIM HİKMET |
|
Kıdemli Üye 
Üye Olduğu Tarih: 09-09-2008 15:24
Memleket: malatya
|
Dağlarda tek tek ateşler yanıyordu. Ve yıldızlar öyle ışıltılı, öyle ferahtılar ki şayak kalpaklı adam nasıl ve ne zaman geleceğini bilmeden güzel, rahat günlere inanıyordu ve gülen bıyıklarıyla duruyordu ki mavzerinin yanında, birdenbire beş adım sağında onu gördü. Paşalar onun arkasındaydılar. O, saatı sordu. Paşalar : «Üç,» dediler. Sarışın bir kurda benziyordu. Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı. Yürüdü uçurumun başına kadar, eğildi, durdu. Bıraksalar ince, uzun bacakları üstünde yaylanarak ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak Kocatepe'den Afyon Ovası'na atlıyacaktı.
Nazım Hikmet Ran
Tarih: 06-09-2010 13:52
|
|
|
Nazım Hikmet |
|
Çok Kıdemli Üye 
Üye Olduğu Tarih: 01-07-2009 17:13
Memleket: --
|
Dün "canım" olan yarın "düşmanım" olmaz benim... Yaşananların hatırı hep saklı kalır Hatırları sorulur selamları hep alınır... "SİLDİKLERİM" vardır bir de ! Onlar yanlışlarım ve pişmanlıklarımdır Adları anılmaz hatırları sorulmaz sadece beddualarımdır... Vicdanla birlikte... "ŞEREF" ararım ben sevdiklerimde; Her zaman doğru değildir elbet seçimlerim... Zaman gelir "ŞEREFSİZLERİ" de severim... Her yerde gözüm kulağım vardır benim "Eksik söylemek yalan söylemek değildir !" mantığındaki Beni değil kendini kandırır yalnızca... Bilmezden gelişlerim aptala yatışlarım Kaybetme korkumdan değil karşımdakilerin yalan söyleme potansiyellerine olan merakımdandır... "inkar" olmaz benim hayatımda... Yaşananı "YAŞANMAMIŞ" saymam Sayanlarıda SAYMAM... Kelimelere sığmaz SAYFALAR SÜRER BENİ ANLATMAK Ama ne kadar anlatılırsa anlatılsın; YAŞAYAN BİLİR BENİ... YAŞAMAYAN ANLAMAZ... Ağırdır sevmelerim Her "YÜREK" taşıyamaz... Büyüktür umutlarım Her "OMUZ" kaldıramaz...  işde ben
Tarih: 27-09-2010 22:46
|
|
|
Nazım Hikmet |
|
Kıdemli Üye 
Üye Olduğu Tarih: 04-03-2009 16:26
Memleket: ANKARA
|
Çok yorgunum
Beni bekleme kaptan
Seyir defterini başkası yazsın
Çınarlı kubbeli mavi bir liman
Beni o limana çıkaramazsın....
Tarih: 11-10-2010 21:23
|
|
|
Nazım Hikmet |
|
Hiperaktif Üye 
Üye Olduğu Tarih: 17-10-2008 00:23
Memleket: maraş (mersin)
|
"Bahtsız bir şehirde ve gökyüzü yıldız yıldız ken ve kendini ve seni ve memleketi satmamış ve satmıyacak dostların arasında ve onların gözüne baktığın zaman yüreğin ferahlar ümitle çarpar yüreğin."
NAZIM HİKMET
Tarih: 26-10-2010 10:46
|
|
Biz ademoğullarının ilk konuşmaya başladığımızdan son soluğumuzu verinceye kadar arayıp,dileyip,özleyip bulamadığımız, daha doğrusu çok az bulduğumuz nesnelerden biri de dosttur,dostluktur. işte bunun içindir ki, şarabın eskisi gibi,dostun da yıllanmışına
|
|