Giriş
Kullanıcı Adı:

Şifre:

Beni Hatırla

Şifremi Unuttum

Hesap Oluştur!

dondurma :)
Çok Kıdemli Üye
Daha Fazla Bilgi
bıraz serınlenyelım ya malum cok sıcak havalar kuzenımın pastahanesı var dun ondan dondurma tarıfı aldım sızlede paylaşıyım dedım hep beraber yapalım serınleyelım

Malzemeler:

2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya
4 yumurta sarısı
1 su bardağı tozşeker
200 gr süt kreması

2 bardak sütü çelik tencereye alın. Vanilyayı ilave edip orta ateşte karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşten alıp 15 dakika dinlendirin.Sütü tel süzgeçten geçirerek ayrı bir kaba dökün. Sütü boşalttığınız tencereye 4 yumurta sarısı ve tozşekeri alıp el mikseri ile hızlı hızlı çırpın.lık sütü yumurtalı karışıma azar azar dökerek sürekli karıştırın. Tencereyi içi su dolu başka bir kabın içine oturtup kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynatmamaya özen gösterin, krema kıvamına gelinceye kadar 10-15 dakika pişirin.Krema, kaşığa yapışmaya başlayınca ayrı bir kaba döküp soğumaya bırakın. Üzerinin kaymak tutmaması ve pürüzsüz bir krema kıvamında olması için arada bir karıştırın.200 gr süt kremasını ayrı bir kasede hafifçe çırpın. Hazırladığınız soğuk kremaya azar azar dökerek karıştırıp yedirin. Üzerini kapatıp buzlukta donuncaya kadar bekletin. Karışımı derin bir cam kalıba alın ve üzerini alüminyum folyo ile örtün. Buzlukta 20 dakika daha bekletin. Karışım, biraz toparlamaya başladığı zaman buzluktan çıkarıp mikserle birkaç saniye çırpın. Üzerini alüminyum folyo ile örtün. Buzlukta 20 dakika daha bekletin. Tekrar çıkarıp mikserle çırpın. Dondurma kıvamına gelene kadar bu çırpma işlemini tekrarlayın.Hazırladığınız dondurmayı alüminyum saklama kaplarına alıp ağzını sıkıca kapatın ve servis yapıncaya kadar buzlukta bekletin.
Dondurmayı servis yapmadan 10 dakika önce buzluktan çıkarıp hafifçe yumuşamasını bekleyin. afiyet olsun bende daha yapmadım bırazdan başlıcam yapmaya

(bide en güzel dondurma bence sade olan dondurma diğerlerıne boya katıyorlar hiç lezız olmuyo )

Tarih: 16-08-2010 12:42

Süper Üye
Daha Fazla Bilgi
Süpersin ya cavbella001... (: Tesekkür ederiz paylasım icin .. (:

Tarih: 16-08-2010 12:50
Gönderinin PDF formatını çıkar Yazdır

Çok Kıdemli Üye
Daha Fazla Bilgi
rica ederım canım )

Tarih: 16-08-2010 15:16