Giriş
Kullanıcı Adı:

Şifre:

Beni Hatırla

Şifremi Unuttum

Hesap Oluştur!

Üniversite Mezunları İçin Askerliğe Başlamak
Site Yöneticisi
Daha Fazla Bilgi
Üniversite Mezunları İçin Askerliğe Başlamak

Askerlik işlemlerinizi yaptırdıktan sonra askere giceğiniz ayın 1. 2. 3. günlerinden birinde sizin seceğiniz bir gün sınava girmeniz gerekiyor (tüm üniv mezunlarının bu sınava girmesi mecburi) . Yedek subaylık sınavı. Yani kısa dönemmi uzun dönemmi gideceğinizi belirliyen sınav.
Neyse efendim biz 2. günü gidecektik 2 arkadaş sonra planlar değişti 3 arkadaş 1. gün gitmeye karar verdik. Gece 2'de yola çıktık sabah 4'de ordaydık (Tuzla Piyade Okulu). İsim yazdırıp sıra numarası alıyosun o saatde gitmemize rağmen 936. sıradaydım millet saat 10-11 de gittmiş. 11'de sıra alan bir ark 400'lerdeydi
Sonra dedilerki sakal traşı olmayanları içeri almıyolar O güne kadar bu sakal işini kaç kişiye sormamıza rağmen bi sorun çıkmaz demişlerdi. Neyse ne olur ne olmaz diye bir caminin tuvaletinde 20 kişi ile beraber traş olduk (hayvan gibide sakalım vardı 1 aydır felan kesmemiştim) Giderken 1 siyah kurşun 1 tükenmez kalem 1 silgi almayı unutmayın bu arada. Orda satıyolar gerci ama aldığım tükenmez 2 satır yazmadan bozuldu.
Saat 08.00'de içeri almaya başladılar. Bir saat içinde ilk 900'ü içeri aldılar. Tekrar almaya 10.00 da başlıyacaz dediler. 10 gibi Tuzla Piyade Okulu'nun içine girdik. İçeri girdikten sonra 100 kişilik gruplar oluşturdular. Önce yemin törenini alanındaki trübünlere yerleştirdiler bizi. Orda seyyar askeri kantin vardı bizler için. Önce biraz terettüt ettim yesemmi yemesemmi diye çok ac değildim. Ama askeriyede öğrendiğim ilk şey yemek veriyolarsa kesin bildikleri bişi var yiyeceksin hemen
Bu arada askeriye gitmeden önce en çok duyduğum söz "askeriyede mantık arama" idi ben de mkü'de bu yetiyi fazlasıyla kazandığım için mantık şalterini indirdim. Yanımda dpü kamyönet mezunu bi arkadaş vardı sürekli o niye böyle şu niye böyle bunu niye şöyle yapmamışlar çok saçma diye söylendi durdu dumur şeyler çoktu ama ben dpü lü ark kadar gocunmadım, işte mkü'nün faydaları
Trübünlerde tostumuzu yedikten sonra bir sonraki istasyona geçtik burada 1 tane form veriyolar size formda 6 farklı yere isminizi, baba adınızı, tc kimlik numaranızı, askerlik şubenizi, doğum tarihinizi, adresinizi, tlf numaranızı giriyorsunuz. Ayakta ve güneştesiniz form doldurma sırasında. Ordan İçeri giriyorsunuz pc başındaki askerler kağıtlarınıza bakıyor sizi yan masaya yolluyor. Orda da kagıtlarınıza bakılıp tik konuyor ve de size "askerlik şubesinden para aldınız mı" sorusu soruluyor. Ordan çıkarkende bi masaya daha uğrayıp kagıtlarınzıı gosteriyorsunuz ve size aday numaranız veriliyor. Artık her işiniz aday numaranızla yapılcak. Aday numaranıza göre 100 kişilik gruplara ayrılıyor, sıraya geciyorsunuz. Artık o 100 kişiyden 1'i kaybolursa geri kalan 99 kişide bekliyor. Arkadaşlarınıza iyi sahip çıkın Sonra ağaçlık bi yerde mola verdik 1 saaten fazla bekledik sanırım. Orda yine dışardaki puacacıyla karşılaştık "içeri nasıl girdin lan sen" dedim kendi kendime ekmek arası bişiler ve kola satıyordu.
Sonra doktora imza attırdık. Sonra kantin gibi bi yerde sandelyelere oturduk ben bişi anlatcaklar sandım. Bir asker birinci derece akrabalarımız içinde şehit, gazi olup olmadığımızı; vardiya mühendisi; dalgıc vs olup olmadıgımızı sordu. Belgelerimizin üzerindeki zımbayı sökmemizi istedi. Sonra ordan yine aday numara sıramızı bozmadan sırayla öğrenim bilgilerimizi gösteren belgeleri teslim ettik. diğer belgelerimizi bu sefer başka bi zarfa koyup muhurlediler bize verdiler. Dışarı çıktık 20 dk felan da orda bekledik. En son sınav salonuna gittik sınav 1 saat suruyor 30 türkçe 30 matematik sorular kolay ama o kadar yorulduktan sonra o kadar da kolay gelmiyor sorular. Sınavda görevli bir asker "çözerseniz-çözmezseniz şu olursunuz bu olursunuz diye bişi yok onlara inanmayın ne kadar çok özerseniz olmak istediğiniz (kısa-uzun) olma ihtimaliniz artar" dedi. 1 saat dolduktan sonra çıkıp yine o ağıçlık yere gittik burda da yine bir 20 dk fln bekledik belgelerimizi eşleştirmişler. Hiç bir sorun çıkmayınca eşleşme işleminde 100lük şekilde okulun dışına çıktık işlemlerimiz bitmişti.
Piyade okulundan içeri girdikten sonra işlemlerimiz toplam 6 saat sürdü.
İyice dinlenmeden sakın yedek subaylık sınavına gitmeyin.

Bu işlemleri daha önce yaşamış bir arkadaşın int koyduğu fotoğraf (yer tuzla piyada okulu önündeki otopark):
Open in new window

Tarih: 02-08-2010 13:50
Gönderinin PDF formatını çıkar Yazdır

Cvp: Üniversite Mezunları İçin Askerliğe Başlamak
Kıdemli Üye
Daha Fazla Bilgi
teşekkürler çok yardımcı oldun 3. günü sakin olur gibi düşündüm ama bakacaz artık sabah 8 de kolordunun orda olacam terslik çıkmazsa bütün gün ordayız gibi görünüyo :S

Tarih: 02-08-2010 14:19

Cvp: Üniversite Mezunları İçin Askerliğe Başlamak
Kıdemli Üye
Daha Fazla Bilgi
3. gün rahattı hiç de öyle izdiham olmadı sen ters zamanda gitmişsin mecbur kardeş

Tarih: 03-08-2010 22:32