Giriş
Kullanıcı Adı:

Şifre:

Beni Hatırla

Şifremi Unuttum

Hesap Oluştur!

Bir Kıs Aksamı Somine Karsısında
Yeni Üye
Daha Fazla Bilgi
Bos zamanlarımda yaptıgım bi çalısma , olumlu olumsuz yorumlarınızı beklemektedir.
Yada sahnede eksik oldugunu dusundugunuz objelerı yazarsanız belkide sahnede istediginiz objeler gerceklesebilir.
Kim bilir....
Open in new window

Tarih: 02-05-2010 19:05
Gönderinin PDF formatını çıkar Yazdır

Re: Bir Kıs Aksamı Somine Karsısında
Kıdemli Üye
Daha Fazla Bilgi
Beni çizsene koltuğun üzerinde çayımı içiyor olayım

Tarih: 02-05-2010 20:49

En Emektar Üye
Daha Fazla Bilgi
Çok fazla hata var, evet yine ben!
Öncelikle gerçek hayata şöyle bir göz attığımızda, kolaylıkla birbirinin aynı iki nesnenin herşeye rağmen pek çok
farklı yanları olduğunu görürüz.. Öyle ki tek yumurta ikizi çocukların bile bi ton farklılığı vardır..
Ya da aynı otomasyondan çıkmış iki koltuğun, aynı desene, aynı modele, aynı renge sahip olsa bile yine milyon tane
farklı noktası, binlerce farklı şeyleri bulunur..

Evet.. Koltuklardan bahsediyoruz.. Şahsen bir nesnenin modellenip kaplanmasından sonra çoğlatılıp karşısına,
yanına yönüne konulmasından karşıyım.. Sahnemizde iki tane koltuk olması gerekiyorsa, iki koltuğu ayrı ayrı modellememiz
daha doğru bence.. Evet, bence diyorum.

Hatta öyle ki, buradaki iki koltuğun hataları bile %100 aynı..

Open in new window

Çarpı işaretli yüzey deri kaplama hissiyatı veriyor ancak çizgili olan yüzeyin kaplaması hatalı olmuş.. Kaplama direk yüzeye atamışsınız..
Oysa biz o yüzeyi tam karşımızda görmediğimiz için doku hissiyatı vermesi olanaksız.. Çarpılı yüzeye tam karşıdan baktığımız için
o yüzeyle bayağı uğraşmışsınız gibi gösteriyor ancak dediğim gibi kolçağın üst ve ön yüzünde bu söz konusu değil..

Şöminenin sağ ve sol yanındaki iki aksesuarın başlığında, kaplama unutulmuş - yuvarlak içinde-

Yine şöminenin köşeleri daha yumuşak olabilirdi..

Şöminenin alt ve üstünde yer alan mermer olduğunu düşündüğüm kısımda yine sadece renk yerine kaplama atanabilirdi..

Aslında özetlersek, bence çalışmalarda sadece kaplamayı eğip büküp bırakmaktan çok doku ile de ilgilenmelisiniz..
Buradaki elemanlar daha fazla, daha fazla ve yine daha fazla gerçeklik kazanmalı bu sayade..

Emeğinize sağlık, iyi çalışma olmuş..

Tarih: 02-05-2010 21:39

En Emektar Üye
Daha Fazla Bilgi
Ayrıca, lütfen konu başlığı ve konu içeriğinde Türkçemizi güzel ve düzgün kullanalım.

Tarih: 02-05-2010 21:39

Yeni Üye
Daha Fazla Bilgi
Yorumların için çok teşekkürler koltukların biri modellenip kopyalanmıştır tespitiniz doğru fakat şömine yanlarındaki
objeler camdır tamamıyla üst kısım gölgenin verdiği karanlıktır kaplama eksikliği değildir.Şömine kenarları yumuşak olabilir
dediğiniz gibi fakat ben modellerken böyle karar verdim yumuşakta olabilir tabiki.mermer için kaplama konusunda katılıyorum daha hoş durabilirdi.
Koltuklardaki kaplamaları için çarpıyla işaretlediğiniz yüzeye yapılan işlem koltuğun diğer yüzeylerinede uygulanmıştır.Burdaki yanılma baktıgınız açıyla ilgili size aynı koltuğun önden render'ını göstereyim(birde kaplama yüzeye atılır)
Open in new window
Yorumların çok güzel teşekkür ederim.

Tarih: 02-05-2010 23:55

Kurucu Üye
Daha Fazla Bilgi
Golgeler...( suan ingilizce klavyeye mahkum oldugumdan turkcemizi duzgun kullanamamanin uzuntusu icerisindeyim) golgeler okan. Sominenin her iki yaninda, masanin ve koltuklarin golgeleri saat 12 yi gostermekte. (Ne izdirap bu ingilizce klayve kendimi, eski cs gunlerinde konsola yazi yazarken ki zamanlarda hissettim bi anda)

Tarih: 04-05-2010 03:57